30 april 2010

Valborg

Våran vardag

Dagen har spenderats på akuten för min och Elians del.  Min feber steg igår och natten var lång så det kändes som om jag inte kunde skjuta på att kolla upp mig själv längre och det var väl tur det.  För en infektion hade jag minst sagt så nu har jag skönt nog fått penicillin och bör må bättre om ett par dagar.  Underbart!
Liten var hur snäll som helst och sov för det mesta hela dagen.  Dessutom fick vi snällt nog sitta i ett eget rum för att slippa riskera smitta för Elians del. 

Emilia hängde hemma hos en kompis under tiden och hade sjungit Singstar och fikat kaka och bullar... det var hennes förklaring på dagen i alla fall.

För att "fira" Valborg skall vi festa till det med flamberade biffar nu till middag. 
Trevlig Valborg/Glad Valborg... säger man något sådant? Ähh, sup lugnt!

Om du som läsare fick önska ett inlägg i min blogg, vad skulle det vara? Finns det något speciellt ämne som jag kan ta upp? En frågestund igen? Någon speciell bild? Jag vet inte, vad som helst.  Vad är intressant? Och nu menar jag inte att ni skall påpeka att ni vill snoka i mitt privatliv.  Detta är förvisso en väldigt ärlig blogg, där jag öppet skriver om svåra saker som hör till mitt liv... men det finns ju självklart en gräns.
Ibland känner jag för att passera den gränsen, just för att det finns så många människor som kan försöka trycka ned en med sina elaka kommentarer för att dom tror sig veta så himla mycket om mig och mitt liv, när dom inte ens vet hälften.  Men med respekt för vissa människor (vissa som kanske egentligen inte ens förtjänar det) så väljer jag att hålla mig kvar på ena sidan och inte passera gränsen.
Ni förstår nog vad jag väljer att dela med mig av och vad jag inte tänker skriva om... men det vore som sagt väldigt roligt att få höra (läsa) om ni skulle önska något speciellt ändå. 

Hur som haver, dagen har passerat med mycket vila, bajs enda upp på ryggen på Liten, gap och gnäll, en glad Emilia och matlagning.  Sedan har jag även kikat runt lite och hittade gamla bilder på Emilia som liten och blev väldigt nostalgisk.  Undra hur många gånger jag kan skriva: tiden går såååå fort!
Nu sover Elian och Emilia skall slängas in i duschen.  Ha en trevlig kväll. 

Igår hann jag se ett serieavsnitt innan jag började känna mig dålig igen och plötsligt pangade hög feber till IGEN! Sedan ont i tutten som kändes som sten.  Det är helt fantastiskt med mjölkstockning!
Inte för att begära alldeles för mycket, men det hade fan varit skönt att få må bra och njuta av den här första tiden med min son istället för att knapra febernedsättande varje dag och bita ihop och praktiskt taget tvinga mig själv att inbilla mig att jag mår hur bra som helst.
Ont i kroppen och trött på febern!
Sedan fick Elian dessutom frispel när jag skulle amma honom.  Han har aldrig skrikit så högt, mycket och länge som igårkväll.  Han skrek tills han var blöt av svett och inte fick luft.  Då provade jag att byta tutte och det var tydligen stenen som inte passade då, för han tog tag i den andra på en gång.
Jobbigt dock med tanke på att det är viktigt att amma ur den drabbade först, men då fick pumpen och mjölkfabriken komma fram igen och i natt har det varit lättare.

Emilia hade hur som helst haft det jättebra igår.  Hon fick en sprillans ny sparkcykel i storasysterpresent och var helt överlycklig.  Sedan hade dom mest hängt och ätit pannkakor... men det var nog bra för henne att komma härifrån en stund och få en massa uppmärksamhet.
Idag skulle dom på teater med dagis och sedan pratade hon om att leka med en kompis i eftermiddag, men vi får se hur det blir med det.

Nu skall jag försöka komma ihåg att äta något.  Sedan vila.
Ha en bra dag!