31 augusti 2010

Nätter suger

Våran vardag

Elian blev dålig framåt kvällen.  En minimal feber, i alla fall förhöjd temp och så hade han riktigt svårt för att andas.  Jag försökte med droppar och Näsfridan men inget hjälpte och desto mer han skrek, desto snorigare blev han.  Så klart.  Han somnar dessutom bara med napp och det var ju svårt att suga på den när han inte kunde andas genom näsan... så det blev lite liv i luckan.
Han somnade till slut i alla fall men jag förväntar mig en ordentlig kaosnatt i natt.

Emilia ville inte heller lägga sig ikväll.  Hon gjorde allt för att hitta anledningar till att vara vaken och när hon inte fann fler brast det hos henne och hon grät och sa att hon var rädd. 
Det kändes som om vi precis hade överkommit hennes nattskräck men då är vi tillbaks.
Det var bara att tända varenda lampa i lägenheten och ligga och hålla om henne.
Måste vara fruktansvärt att vara så sjukt rädd för mörkret och natten.  Stackaren...

Nu sover hon i alla fall och jag måste skynda och städa undan i köket innan Mr. Ellepelle vaknar igen, jag hör hur han låter som en gris enda från sovrummet så det behövs nog fler koksaltdroppar snart.
Jävla förkylning som Sverige har drabbats av...

31 augusti 2010

Tisdagsmiddag

Mat & Recept


Korvstroganoff på falukorv, krossade tomater, massvis med basilika, vitlök, gullök, en skvätt matlagningsgrädde, worcestershire sauce, soja, fond och kryddor.

En Svensson-klassiker with a twist! Med en god fetaost-sallad på sidan om.
Det känns som om jag sitter i en leksaksaffär... fast värre.  Jag har dragit upp gamla bebisleksaker så Elian får lite nytt.  Han har ju lessnat på det han hade men nu har han fan så det räcker och blir över.  Massa grejer från min bebistid och Emilias gamla grejer.
Den som tyckte att det var roligast var förmodligen Emilia.  Hon tog upp leksak efter leksak och sa "ååååh"... även till bitringar och skallror.  Hm? Hon visade i alla fall upp allt snällt för Elian som kollade på med stora ögon.
När hon sedan tröttnade på grejerna fick han leka själv.  Det var kul i två minuter.