31 augusti 2010

Nätter suger

Våran vardag

Elian blev dålig framåt kvällen.  En minimal feber, i alla fall förhöjd temp och så hade han riktigt svårt för att andas.  Jag försökte med droppar och Näsfridan men inget hjälpte och desto mer han skrek, desto snorigare blev han.  Så klart.  Han somnar dessutom bara med napp och det var ju svårt att suga på den när han inte kunde andas genom näsan... så det blev lite liv i luckan.
Han somnade till slut i alla fall men jag förväntar mig en ordentlig kaosnatt i natt.

Emilia ville inte heller lägga sig ikväll.  Hon gjorde allt för att hitta anledningar till att vara vaken och när hon inte fann fler brast det hos henne och hon grät och sa att hon var rädd. 
Det kändes som om vi precis hade överkommit hennes nattskräck men då är vi tillbaks.
Det var bara att tända varenda lampa i lägenheten och ligga och hålla om henne.
Måste vara fruktansvärt att vara så sjukt rädd för mörkret och natten.  Stackaren...

Nu sover hon i alla fall och jag måste skynda och städa undan i köket innan Mr. Ellepelle vaknar igen, jag hör hur han låter som en gris enda från sovrummet så det behövs nog fler koksaltdroppar snart.
Jävla förkylning som Sverige har drabbats av...

Elin

SÅ fin ögonfärg du har Denize :)

Nathalie Mamma till Jasmine <3

Tycker det är såååå roligt för er att ni drar ifrån Sverige snart! Men jag kommer att sakna dina inlägg som fan! Det är liksom höjdpunkten på dagen att gå in och se om du har skrivit något nytt. Lovade mig själv förut att jag inte skulle bli en sådan som följer bloggar men din kan jag inte slita mig ifrån. Men det är bara DIN! :D Så jag har ju hållt lite vad jag lovat till mig sj. :) Men du och din familj är så underbara! Känns som om jag känner er när man läser din fina blogg! (om man kan säga så)Vet hur det känns! :( Min man var förkyld och sen blev Jasmine det. Lagom till hon var frisk så blev jag förkyld så nu rinner hennes näsa igen hela dagen och på kvällen så är hon täppt. Stackars barn att vara sjuka. :( Och det finns ju inte så mycket att göra åt det. Har dock köpt Nezeril från 1 månad som dem på apoteket sa var frösta hands alternativet vid täppt näsa. Den gröna förpackningen som man droppar i näsan. Det funkar!!! Kanske skall du prova det? Jag frågade om koksalt men dem sa att det hjälper inte på samma sätt för täppt näsa. Bara ett förslag om han inte blir bättre. Hoppas du får sova och må bra och hoppas dina små mår bra. (eller en stor och en liten :) )Kramar till er! <3

Bella

Såg visserligen att någon redan nämnt det i en kommentar med näsdroppar för bebisar har varit vår räddning när lillan blivit förkyld (hon är 10 mån och har nyligen blivit förkyld, igen, hon också). Vi använder Iliadin, fungerar klockrent för oss. Koksaltlösningen gjorde det bara värre för henne och hon hatade att få det i näsan. Hon tycker visserligen det är lite obehagligt med näsdropparna, Iliadin, också men de fungerar i alla fall :P För övrigt, underbar blogg som jag också kommer att sakna när ni reser bort. Men givetvis önskar jag er en underbar resa! Kram på er alla tre!

Martina

Något som funkar super för oss är nässugen på apoteket, Otri-baby heter den så suger man bort snoret och avslutar med Nezeril

Jenniefer

Jag hoppas att du vet hur bra du är! Låt ingen få dig att tro något annat. Du är en grym mamma!

Linn

Vi har använt en snorsug (Otri-baby, finns på apotek) till vår 3-månaders, han tycker det är lite obehagligt men snoret försvinner och han kan sova/äta/suga på nappen :)

Nathalie E

Usch ja Sverige har verkligen drabbats av förkylnings baciller nu.

Jag själv började få ont i halsen för två dagar sedan och igår hade jag 39.5 i feber. Det har jag aldrig haft i mitt liv (är 17).Idag är febern dock borta men jag har mer ont i halsen.Hoppas Elian kunde sova litegrann iallafall. Han får krya på sig!Och hälsa emilia att hon inte är ensam om att vara rädd för mörkret, det brukar hjälpa att kramas med favorit nallen :).Btw, din blogg är underbar! Så ärlig och verklig! Fortsätt kämpa Denize, du är en bra, underbar och fantastisk mamma och människa!Kramar!

Emma

Hej!

Det finns näsdroppar på apoteket som heter Renässans! Det är avsvällande också till skillnad från vanliga näsdroppar (som jag för övrigt tycker är helt värdelösa!) Funkade jättebra för Charlie när han var super snorig!

/Emma

Mamma 46 år

<3<3<3

Fia ♥

På IKEA finns det en liten "lampa" som sambons lillasyster har då hon också är jätterädd för mörkret. (En liknande som denna http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90150976, dock är hennes vitt sken. Men den kanske finns kvar på ikea trots att den inte finns på nätet.) Annars finns det ju andra bra "nattlampor" som tar bort det där värsta mörkret. Hoppas Emilia somnar gott i fortsättningen och kan komma över rädslan.

Se om ni kan hitta böcker på biblioteket annars, som kan avdramatisera det, både barnböcker och faktaböcker, som visar på varför det blir mörkt osv. Lycka till med dina små fina!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress