31 juli 2010

Fullt upp

Våran vardag

Vi har haft fullt upp hela dagen idag.  Strax efter mitt tidigare inlägg blev vi hämtade och så åkte vi iväg på Auktion och loppis.  Jag har ju varit på jakt efter gamla, antika möbler att måla om och få en lite "Shabby chic" eller lantlig känsla i hemmet och nu är steg 1 avklarat.  Jag fyndade hylla, byrå och vitrinskåp och en massa, massa småsaker för ca. 300 kr.  Perfa! Nu måste jag bara inhandla rätt material och färg och sedan finna tiden att pyssla och måla.  Det lär ta sin tid i alla fall.

Hur som helst, även Emilia fann en studsmatta och möbel till sitt rum för ca. 50 kr så vi fick invänta ännu en bil + släp för att få hem allting.  Studsmattan fick dock köras hem till min faster och stå på deras gård.

Efter det landade jag hemma en snabbis för att äta middag och sedan var det ut igen.  Jag behövde ju åka och handla grejer till Emilias tårta i morgon och ballonger osv.

Nu kom vi i alla fall precis hem och lillebror däckade så fort jag la ned honom.

Jag har mobilbilder från dagen.  Bland annat när Emilia håller i en helt galet stor orm som fanns på plats vid auktionen men självklart funkar det inte att överföra något då min mobil är sönder.  Funkar inte att ha i någon sladd som tex usb eller laddare.  Skoj! Icke.
Men nu måste jag få Emilia att lägga sig och sedan slå in alla hennes presenter.

För 6 år sedan vid den här tiden var jag på väg att gå och lägga mig, helt ovetande om att mina värkar skulle sätta igång bara någon timme senare.  Helt galet!
Man skall inte säga för mycket, för tidigt.  Elian powernappade efter senaste inlägget igår och efter det SKULLE han bara inte sova.  Han var trött redan när han vaknade upp så jag antar att han blev övertrött.
Han somnade i alla fall inte förrän vid kl 1 i natt och vid det laget var jag själv övertrött så jag själv somnade vid 3-tiden.
Hur som helst, han skulle bara inte ligga i varken sin säng eller i vagnen... han GALLSKREK.  Elian vet hur man gnäller och protesterar men det är sällan han faktiskt skriker.  Och i sådana fall varar det bara i ett par korta sekunder innan jag känner igen vrålet och gör det han "ber om".
Men igår skrek han som efter sprutan.  Jag misstänker att det är lite magproblem då han inte bajsat på ett par dagar nu.  Så det kommer väl en rejäl överraskning senare...

Han var i alla fall glad så länge han fick vara uppe med mig.  Vi busade och han tjöööt av skratt.  Flyga flygplan är riktigt skoj, tycker han! Sedan garvar han när jag säger "gosimosimos".  Lättroad, alltså.
Men men, jag satt uppe med han och hans humörsvängningar, sedan sov vi dåligt i natt och Emilia väckte mig vid halv 8.

Nu skall vi snart ut på äventyr! Happy Saturday.

Hej Sverige (och resten).  Elian somnade nyss efter en dag med ett gäng mammor + bebisar. 
Han har fortsatt med samma mönster att somna själv i sängen.  Han ligger och halvgnäller ett tag, men sedan drar han upp filten till kinden och blundar, suger på nappen och säger "mmm... ääää... mhmm" osv men somnar efter några minuter.  Snacka om personlighetsförändring!?
Nätterna är ju fortfarande lite sådär.  Men att han somnar sådär på dagtid underlättar så mycket för min del! Att stå och dra vagn hela tiden tar ju upp i stort sett all min tid.
Så nu har jag haft en massa tid över till att sköta hemmet och mig själv.  Superskönt!

Men hur som helst, bebisträff (+ en prego) hade vi här hemma hos oss idag.  Emilia blev uttråkad efter ett tag, men blev erbjuden att leka med min faster + kusiner så hon knallade över dit efter någon timme.
Tänk att hon är så stor så hon kan gå till dom ensam (dom bor en minuter härifrån... och jag står och hönsar i fönstret... men ändå).

Hur som helst, nu skall jag njuta lite av min solo-tid innan Liten vaknar.