Igårkväll somnade båda kidsen tidigt, helt utan problem.  Jag själv satt uppe och bara väntade på att Elian skulle vakna som han brukar, för att sedan somna om för natten efter midnatt.
Detta hände såklart inte bara för det.  Han somnade på mage igen och sov som en prins i fyra timmar och vaknade efter det var tredje timme för mat. 
Vid åtta-tiden i morse när han tyckte att det var uppedags och Emilia skulle vakna och gå till dagis kände jag mig så gott som levande.  Helt otroligt! Elian skall få sova på mage, jag får lita på min magkänsla helt enkelt.

Hur som helst, Emilia har varit på dagis som vanligt och jag och Liten har inte gjort något vettigt alls.  Jag har suttit och slötittat på The Hills marathon hela dagen.
För tillfället sitter storasyster och pysslar och lillebror börjar gnälla här i min famn.  Jag skall försöka få honom att sova en stund och sedan bör jag börja med maten.  Det skall bli något med oxfilé, vad vet jag dock inte än.  Inspirationen är lika med noll just nu, men det blir så ibland.
Sabina

Hej!Jag tycker du gör rätt i att lita på din magkänsla, för jag gjorde likadant. Jag har JÄTTEPROBLEM med min sons sovning när han var runt månaden. Rätt va det va så fick jag för mig att han skulle få ligga på mage. Han sov som en stock 6 h i sträck och har sovit som en prins sen dess. De första nätterna vaknade jag säkert var 10 minut för att titta till honom, övervägde till och med att köpa en andningslarm, men sen så lugnade jag ner mig. Han lever ju än idag iaf. :DSom sagt, tycker du gör helt rätt. Visa barn är magsovare, så är det bara. :)

20 år och mamma

först och främst vill jag säga att dina barn är underbart söta! starkt av dig att vara ensamstående med två barn. men somsagt, man klarar allt bara man har viljan! de flesta barn brukar ju sova bättre på magen. tror nog inte att det är något du behöver vara orolig för. gäller vara att ha lite mer koll än vanligt:) min dotter vägrade att göra det. är först nu för ett par månader sedan som hon har börjat att sova bra. ha en bra fortsatt dag! kram

Jenny

Jag tycker också att du gör helt rätt,när jag var liten sov barnen på mage och jag tycker altid att man får höra från "äldre" att vår generation sov sååå bra:) Nu efter att ha fårr två egna barn förstår jag varför vi sov bra och inte dagensbarn,det är ju helt naturligt att barnet känner sig tryggare och sover bättre på mage!

Jag gjorde precis som du,litade på min magkänsla och vaknade stup i kvarten,men nu är han 14mån och den andra 4år,och de har sedan dess sovit hela nätterna,så skönt!Tack för en trevlig blogg!

Trinidaz

Min pojkvän sov på mage när han var liten och gör det än. Han lever och är frisk och kry :)

Nikki

Det här inte alls menat som att komma med pekpinnar eller säga till dig vad du ska göra. Jag själv skulle aldrig kunna känna mig helt säker med att ha en liten sovandes på magen men eftersom hans trivs på mage är det klart att han ska sova så. Jag hade däremot då köpt ett andningslarm för att kunna kännamig lite mer säker!

Anna

Min bästa väns son dog i plötslig spädbarnsdöd 3 månader gammal år 2003. Vid obduktionen fann de att han var frisk som en nötkärna, och det enda som kan ha varit orsaken är att han sov på mage. Jag har själv en son som nu är två år, och jag har aldrig vågat låta honom sova på mage. Mantrat "det händer inte mig" fick sig en törn när hennes lilla kille dog. Jag menar inte detta inlägg som ett påhopp, men när jag såg att alla håller med dig så kände jag ändå att jag vill poängtera att det KAN hända dig.

Josefina

Vår dotter sover enbart på mage, kan inte sova på annat vis, då vaknar hon var femte minut. Pratade med en läkare på A-L om detta och hon sa "ja, man kan ju inte tvinga de små liven till något de inte vill. Plötslig spädbarnsdöd är dessutom störst på vinterhalvåret. Men om hon nu ska sova på mage rekomenderar jag ett andningslarm"Vi köpte därför babysense 2 och är supernöjda! Den har aldrig falsklarmat och är superlätt att använda! Känner mig helt trygg med att ha henne på mage. Hon är 11 veckor och sover mellan 6-10 timmar i rad!Lycka till!

19 år och nybliven mamma

Jag håller med Nikki och Anna, risken för spädbarnsdöd ökar ju om man låter sin bebis sova på mage. Jag skulle inte våga det OM något skulle hända, skulle aldrig förlåta mig själv. Men du gör självklart som du vill, men bara man vet vad det finns för risker och att man är beredd på dem. :)Du gör ett fantastiskt bra jobb, beundrar dig som orkar med sömnlösa nätter och allt =) GO girl!KRaM

Anonym

Det är ju bara så att vissa bebisar trivs mest med att sova på mage... Min son blir 2 år nu o han har alltid legat på mage. Jag har aldrig varit rädd för att han ska sluta andas p g a det... vissa säger ju att de kvävs mer om de ligger på rygg i fall de spyr osv... Alla säger olika helt enkelt därför ska man bara lita på sej själv.

Anonym

Ja, vad ska man tro? Jag har 6 år mellan mina barn. De första (tvillingar) skulle absolut inte sova på rygg p.g.a. risken för plötslig spädbarnsdöd. Den yngsta tjejen skulle absolut inte sova på magen...

Lita på din magkänsla!

Daniella

Min dotter har sovit på magen sen hon var 2 veckor hon är nu 13 månader och sover fortfarande endast på mage! Min barnmorska sa till mig att jag skulle låta henne göra det eftersom hon sov så bra då. För några år sedan så var det ju tvärt om att det var stor risk för plötsligspädbarnsdöd om barnen sov på rygg.. så lita på magkänslan.. kram på er

Maddy

Jag tycker du ska lita på din magkänsla! Mín lillkille va likadan ett tag..Jag höll på bli tokig av så lite sömn eftersom han vaknade typ var 20 min när han låg på rygg...

Det finns ngt som heter mammainstinkt...alla kanske itne tror det.Men mammor har det. Känner du att det är det rätta,så kör på det!Det finns experter till allt,men den enda experten för Elian är DU!

Emma

Det där känner jag igen. Min dotter sov såå dåligt den första månaden, typ 3,4 minuter åt gången och jag var helt knäckt. Tills en dag då hon sov otroligt länge och jag gick för att titta till henne och fann henne på magen :) Sedan dess har hon sovit på mage och det har varit hur bra som helst. Nu är hon 4.

A

Till "Maddy". Visst finns det någonting som heter mammainstinkt men det kan ju inte konkurera med forskning, det måste du ju förstå? Det är allmän kännedom att risken för psd ökar med magsovning, det är ingenting mammainstinkten kan ta bort, liksom (!?) Därmed självklart inte sagt att man inte ska låta de sova på mage om det är så de sover bäst (sen om man inte vill skaffa andningslarm så är det på ens eget samvete).

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress