30 november 2010

Kalenderbekymmer

Våran vardag

Emilia är orolig och har svårt för att somna ikväll.  Hon oroar sig över att tomten skall smyga runt i hennes rum.  Ändå har hon stortjatat om den förbaskade adventskalendern den senaste veckan.  Hon har hoppat runt, som på nålar och sagt "imoooorgon får jag öppna första paketet" hela dagen och jag har varit noga med att tillägga "...ja om du nu har varit snäll".
Men nu när hon väl skulle lägga sig så blev hon lite fundersam.  "Vad skall tomten göra? Kommer han smyga runt? Kommer jag vakna av att han är här?" osvosv.  Hon är inte heller helt säker på om det är självaste tomten som kommer med kalendern eller om det är tomtenissarna, och kontroll-freak som hon är så stör hon sig nog på det.
Sitter och kikar på bilder från exakt ett år sedan.  Elian låg i magen, jag var några kg rundare, Emilia var lite mindre... man kan inte låta bli att bli helt nostalgisk.  Emilia och jag mot världen.  Så var det verkligen då! Visst fanns lillebror i magen men ingen av oss var riktigt beredda på vad som skulle ske - egentligen.  Vi visste att en bebbe växte där, att jag skulle bli tvåbarnsmorsa, att Emilia skulle bli storasyster... men det har verkligen inte blivit som jag förväntade mig.  Alls! Det blir det väl aldrig? Man kan tänka och fundera och fantisera på hur saker kommer bli med en ny bebis i familjen... men man kan aldrig riktigt vara förberedd.


Foto: Emma Mattsson för Aftonbladet. 

30 november 2010

20 paket

Våran vardag

Solen skiner i Nynäs! Men det snöade för en timme sedan, så man vet aldrig...

Idag måste jag snabbt bege mig ut och handla presenter till Emilias adventskalender.  Det saknas 20 paket, så jag har en hel del att roa mig med.
Emilia skall dessutom hämtas från skolan om en timme.  Så jag har bråttom.  Varför jag sitter här på rumpan då? Jo för att jag väntar på skjuts.  Annars kan jag ju inte gå någonstans med Elian.

Han fick vara med mina föräldrar i morse när jag lämnade Emilia i skolan.  Skönt att slippa det där styrkepasset strax innan kl 8.