30 september 2010

Rygg bortskänkes

Våran vardag

I natt sov jag ingenting.  Inte på grund av Elian utan som jag nämnde tidigare: att ryggen börjar ge upp.  Jag ville vända och vrida på mig men det gick inte, bara jag rörde mig en millimeter så högg det till i ryggraden.
Dagen har varit sådär.  Jag har gått som ett miffo, suttit som ett mähä, gnällt som en snorunge och varit nära till tårar flera gånger och inte kunnat hålla emot tårarna en gång.

Min specialistmottagning hade telefontid i eftermiddags och jag var snabb på att ringa och be om en akuttid.  Till svar fick jag att dom ej har någon ortoped på plats, att min läkare nämligen bröt foten för ett halvår sedan och inte är tillbaka än.
"Jaha... oj".  Vad mer kunde jag säga? Jag undrade förstås hur jag skulle gå till väga.

Tydligen skall jag vända mig till min husläkarmottagning och börja om från scratch.  Få en ny remiss till en ny ortoped som skall skicka en ny remiss till magnetröntgen and so on... och detta är inte sådant som sker över en natt.  Att börja om från ruta ett känns långt ifrån bra.  Det kommer bli en evighetsutredning...
Vikarier eller tillfälliga- reservläkare... vad är det?

Skitsamma.  Det enda jag vill är att få reda på om hålet i min ryggrad har utvecklats på något sätt och tills dess behöver jag painkillers.  Fort! Gnälligt...
Malin

Ring vårdcentralen direkt imorgon och förklara hur det ligger till, eller besök en akutmottagning. Då får du en remiss till MR snabbare. Och du måste ju dessutom ha smärtstillande så du orkar med. Hoppas du får någon ordning på det imorgon.

Frida

Oj det låter inte så skönt.

Vad är det som är fel i ryggen? Ja läser anatomi nu så är jätte intresserad av ryggraden.Hoppas att det går över snart.Kram

Marie

Ryggvärk ska du inte behöva gå med! Jag hade satt mitt arsle på sjukhuset och suttit där tills dom hade hjälpt mig, för läkare och extra personal finns det! Leta i fikarummet annars, haha! Och gnälla SKA man göra, brukar faktiskt kännas lite bättra när man gråtit och ojat sig en stund.. sköt om dig superMama! Du är duktig och en alldeles underbar Mamma till dina barn! Kramkram från en annan ung mamma..

Evalotta

Amen fy:( Vet hur jobbigt det är,har själv ryggskada som påverkar mina nerver i benen...Är heltidssjukskriven....och jag har också fått börja om från scratch,på 2 olika sjukhus!Men smärtstillande brukar man få om man kan ta sig till nån husläkare,jourtid eller nått. Inte så lätt med 2 kids förstår jag...Lider med dig och hoppas du får i alla fall några vettiga tabletter som kan hjälpa!

Jennie

Jag hade åkt till akutmottagningen och suttit där tills jag fått hjälp.Att ha så ont att man gråter av smärta låter långt ifrån vettigt, och inget som borde ta lång tid att få hjälp emot.Ett litet tips bara. Om din läkare säger att du har fått en remiss till en speciell mott. ring dit då för att dubbelkolla att remissen verkligen har kommit fram. Av egen erfarenhet vet jag att det inte alltid är så.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress