30 april 2011

Valborg

Våran vardag

Elian har sovit en hel del idag, han var verkligen helt slut min lilla prins.  Sedan somnade han för natten strax efter 18, så förhoppningsvis vilar han upp sig ordentligt nu!

Annars så sprack det ju upp lagom tills middagsdags.  Glädjande nyheter för alla partysugna ungdomar som skall ut ikväll? Eller för alla som har planerat grillfester eller skall ut och kika på brasan?

Här blev det grillat till middag i alla fall, så jag är nöjd.Den kalla såsen gjorde jag spontant på matlagningsyoghurt, sweet chili, vitlök och kryddor.

Grönsaksblandningen rördes ihop med vinäger, olja och kryddor.

Mums, mums, mums!

30 april 2011

Sagoskogen

Allt om Emilia


Två till bilder från igår.  Emilia hittade en liten del som liknande en sagoskog.  Det var öppet och ljust med en liten damm med solglitter, ett nedfallet träd precis ovanför som såg ut som en bro (sista bilden i skogsinlägget från igår), färgglatt, blommor här och där.  Ja, som i en saga helt enkelt.
Denna lördag började med att Emilia kom in och väckte mig och Elian.  Jag låg där och var smått irriterad över min förlorade sovmorgon + att jag precis hade fått Elian att somna.  Han hade haft en rätt vaken natt och var hur trött som helst.
Men med en pigg och rolig Emilia i rummet så hoppade han snabbt upp och började busa med henne.

Jag gick upp och gjorde i ordning frukost åt oss, sedan röjde Elian så mycket han orkade tills han blev tvärtrött och somnade.
Då passade jag på att sätta mig ute på balkongen med en bok.  Solen stekte på rätt bra i någon timme, men lagom tills Elian vaknade så blev det mulet och mörkt ute.

Efter att Ellepelle hade varit vaken i några minuter så blev han bara tokledsen från ingenstans.  När jag tog upp honom så var det som att ta på ett element.
Lillskrutt hade då 39 graders feber.  Och detta kom verkligen helt plötsligt.  Innan dess hade han skrattat och busat.  Men när han väl började skrika så gick det inte att lugna honom.  Han fick en alvedon och somnade samma sekund som jag la ned honom i sängen.
Han har i alla fall två nya tänder på ingång nu och feber och sjukdom har kommit i samma veva tillsammans med de tidigare tänderna.  Så inte så oväntat.
Förhoppningsvis mår han bättre snart.  Det gör ju så jävla ont inom mig när han är sådär ledsen...