Då har jag äntligen kommit till den sista delen av min sammanfattning av året som varit.  Jag hoppas att ni tyckte att det var lika kul att kika tillbaka som jag gjorde.

November och December är ju i princip nutid så jag behöver inte göra något avancerat av det hela, men jag tar med lite grann för att kunna minnas.

November var i alla fall en rekordregnig månad.  Det kändes som om ett evigt grått täcke låg över oss.  Gatorna var helt översvämmade och det var inte direkt skoj att promenera hela dagarna fram och tillbaka till Emilias skola.


Vi var även ute och åt på restaurang en kväll och efter sommarens smått kaotiska restaurangbesök med Elian så blev denna en riktig hit.  Elian hade ro till att sitta still och äta.  När servitrisen sedan kom och hämtade alla tallrikar så var han inte sen med att hjälpa till, han gav henne grejer från bordet + hans flaska... den skulle väl också diskas tyckte han? Haha.


Såhär såg morsan ut den kvällen...

Jag utvecklade även ett nytt intresse till att fotografera natur och landskap istället för bara porträtt.  Costa Blanca inspirerade mig:
Vi hängde även en del i parkerna när solen sken.Sedan kom December, julkalendrar och adventsljusstakar skapades, hela familjen var här och samlad och Julafton blev en succé.

Nu har vi nått årets sista dag.  Nyårsafton är här.  Det har städats, maten skall förberedas och sedan blir det fest här hemma.
Tack för året som har varit, fina läsare.  Tack för att ni kikar in här dagligen, lämnar kommentarer och gör bloggen till det den är.  Gott nytt år!
I september skrev jag att vi hade upplevt en av de varmaste dagarna.  35 grader, helt vindstilla och stekande sol.  Vi satt självklart parkerade på stranden och svalkade oss i havet.
I September flyttade vi även in i våran nuvarande lägenhet.

Och njöt av den fantastiska utsikten varenda kväll då det fortfarande var varmt och behagligt även på kvällstid.Vid den här tidpunkten var det en massa fix och strul för att få in Emilia i skolan här.  Om det är lätt att skriva in sig i Spanien? Långt ifrån.
Mitt i allt fix tog jag och Emilia en mamma-dotter-dag och åkte till Alicante för att shoppa.

Jag fick även möjligheten att prova olika kameror från Kodak och fastnade för EasyShare Sport som vi filmade och fotade en del med under vattnet.Efter mycket kämpande så blev alla papper klara och Emilia kom in på den skolan jag ville.  Det var tufft i början, hon var ledsen och nervös men så jäkla modig.  Jag är stolt över henne att hon fixade det så pass bra, att hon kom in i det så fort.


Och så kom Juli.  En av de största månaderna, den månaden då ALLT förändrades.  Biljetter bokades, väskor packades proppfulla, vi vinkade adjö till Sverige på ett tag och åkte till Spanien.


Det började med en riktig kaosresa.  Elian var åksjuk och kräktes, vi kom fram sent på kvällen, hade varken mat eller vatten, min dator försvann på vägen osv.  Men allt löste sig efter ett par dagar och sedan levde vi verkligen livet.
Vi åt på restaurang, tog "After beach" var och varannan dag, jag festade mer än vad jag någonsin har gjort, vi sov länge på morgarna, njöt av trettio grader och sol varenda dag, solade och badade och hade allt som en semester bör ha.  Paradise.


Augusti rullade in fortare än man kunde ana och Emilia fyllde 7 år.  Efter önskemål så spenderades hennes dag på vattenlandet här i krokarna.
I Augusti förstod även Elian äntligen grejen med att gå istället för att krypa.  Bättre sent än aldrig? Han lärde sig även att simma själv med puffar i poolen.