Morgonen började med lite förberedelser inför morgondagen.  Emilia hade beställt kräftor till middag i morgon och det skulle hon prompt ha.  Så vi vandrade till en supermarket där det möjligtvis kunde finnas, men självklart var den stängd idag (Söndag), så hon fick planera om sina mat-önskemål.
Jag fick gå till nästa affär och köpa kött, bakpotatis och så ville hon ha brunsås till.  Sedan fixades även tårta.

Efter det var vi lagom svettiga så vi höll hus på stranden resten av dagen.  Inget allt för ovanligt dvs, och man kan absolut inte klaga!

Nu skall jag slå in lite presenter. 
Tänk att för 7 år sedan, idag, var Emilia beräknad.  Om tiden går fort? Sjukligt!

30 juli 2011

Fungus

Livet i Spanien

I morse upptäckte jag hur det bokstavligen ploppade upp blåsa efter blåsa i Elians mun och på hela läpparna.  Det spred sig fort från underläppen, till överläppen och sedan över hela tungan.
Han verkade klart besvärad av alla vita prickar så jag tog med mig honom ned till apoteket här runt hörnet och fick hjälp av världens trevligaste tjej som dessutom kunde engelska (ja, det är ovanligt här!).
Hon sa att "it's fungus, totally normal... don't even worry about it".  Fungus? Snuskord.  Men tur att det är ofarligt och "helt normalt".  Så nu skall det smörjas i Elians mun med en salva två gånger om dagen.
Inte helt fel enligt honom, han älskade nämligen salvan och blir arg på mig när jag har smörjt in och sätter på korken igen!


Lilla svampmunnen kämpade på idag ändå.  Förhoppningsvis mår han bättre i morgon!
Idag har det varit fullt upp.  Till Elians förtjusning har det bara shoppats hela dagen.  Han har jublat, gjort vågen och gett ifrån sig härliga glädjetjut hela dagen lång.  Jag hoppas att ni kände lukten av ironi där...
Vi började med marknaden i morse.  Eller i förmiddags rättare sagt.  Vi var där någon timme innan allt skulle stängas och det var proppfullt.  Folk armbågade sig förbi, puttades och det var nästintill omöjligt att ta sig fram med barnvagn.
Svettiga gubbar gled förbi och lämnade avtryck på mina armar och på linnet (mums), tanter utan tålamod körde sina stora rullvagnar rakt på hälarna och puttades i hopp om att ta sig förbi och det hela var galet bara.
Pricken över i:et var nog att Elian ledsnade efter två minuter och varvade mellan att skrika och tjuta.
Det gick att muta med ett kex då och då, så det fick gå.  Men ni vet ju hur stressad man blir när man är ute med vrålande ungar.  Det går liksom inte att tänka på annat då.
Sedan hade jag Emilia, då.  Hon var helt uppe i varv och skulle kolla på VARENDA stånd, minsta lilla krimskrams var helt underbart och hon fyndade någon Barbie kopia, en bikini (som visade sig ha den minsta underdelen jag någonsin sett - trots att det var storlek 8/10 år - den åkte liksom upp i rumpan som en stringbikini på henne.. sjukt!), ett armband, ett par solglasögon (Ray-Ban kopior = Ray Beti, haha), och antagligen fler saker som jag inte kommer ihåg just nu.
Jag själv lyckades dra åt mig fyra stycken linnen för 2 Euro styck medan Elian satt och tuggade på en kaka och det var lugnt en stund.

Sedan körde jag vagnen tillbaka hemåt i rallyfart för att lämna Emilia till mina föräldrar och dra med min brorsa till shoppingkomplexet.  Där inhandlades lite presenter till Emilia och så åt vi på en Amerikansk restaurang medan Elian sov i vagnen.
Han vaknade lagom tills jag var halvklar med maten och roade sig sedan med att äta upp mina Baby back ribs och lite av brorsans kycklingfajitas.
Sedan gick vi i några affärer till och gick sedan över gatan till LIDL där vi handlade upp lite mat och ropade sedan på en taxi för att ta oss hem igen.

Väl hemma var det tomt.  Mina föräldrar och Emilia satt på en restaurang nere vid stranden och att gå dit och göra dom sällskap en stund lät som en avslappnande ide.  Men Emilia hade växtvärk i benet, så jag fick gå dit, vända och gå direkt hem igen.
Nu ligger ungarna helt utslagna i sängen och jag skall dricka upp mitt glas sangria och sedan lägga mig i min stenhårda bäddsoffa, njuta av total tystnad och ensamhet, dra på ACn och SOVA!