Kidsen förtjänar ett pris för jordens snällaste barn idag.  Emilia var en ängel som hjälpte mig med Elian så gott hon kunde, sedan har hon suttit och pysslat, fixat och donat för sig själv och Elian har varit på supergosigt humör och sov sedan i närmare tre timmar på dagen.  Då fick jag gott om tid över till att krypa upp i fåtöljen, halvsova och se på serier.  Underbart.
Det krävs nog mer än så för att jag skall bli helt återställd men jag mår mycket bättre nu ändå och jag är väldigt glad över att ungarna har varit så snälla mot mig just idag.  Det hade kunnat vara mycket värre!

Jag har haft lite dåligt samvete för att Emilia missade en skoldag när det inte ens var hon som var sjuk.  Det kändes egoistiskt och larvigt på något sätt men jag är ändå glad att jag insåg att det var omöjligt för mig att gå ut i morse.  Det hade bara slutat illa och det hade tagit ännu längre tid för mig att återhämta mig.

I dagarna skall jag gå till apoteket och köpa hem migränmedicin så jag är redo nästa gång.  Fyfarao säger jag bara.

30 november 2011

Just nu:

Lillebror Elian


Lilla hjärtat ligger i sängen och kollar på skidskytte på webtv och är gaaalet fascinerad.  "Där, där, där!" ropar han och pekar på skärmen.
Teletubbies och Disney Junior för all del, men bil eller motorcykelrace eller nyfunna favoriten skidskytte är tydligen bra mycket roligare.

Min son är ett märkligt barn.

30 november 2011

Migrän-mama

Livet i Spanien

Åh, fyfarao för denna dag.  I natt hann jag sova i en timme innan jag vaknade upp av ett kraftigt migränanfall som höll i sig hela natten och morgonen med värk och spyor.
Jag kräktes sista gången strax innan jag skulle väcka Emilia och tänkte att jag kanske skulla orka pallra mig till skolan ändå.  Jag väckte henne och började klä på mig när jag kände att det var kört.  Hade jag gått ut då så hade jag spytt på gatan på en gång.

Emilia fick med andra ord stanna hemma idag och har hjälpt till massor med lillebror.

Nu känner jag mig lite bättre i skallen men man mår ju inte alls bra efter en attack.  Man är öm och mör i kroppen, trött som satan och ögonen gör ont på ett konstigt sätt.
Jag skall i alla fall trotsa illamåendet nu, fixa lunch till barnen, lägga Elian och sedan bädda ned mig själv igen.

Blä...