30 september 2011

Beach

Livet i Spanien


Vi tillbringade några timmar i kvällssolen nere vid våran strand denna fredag.  Barnen fick leka, bada och göra av med energi och mamman fick njuta av den underbara utsikten.

30 september 2011

Market

Livet i Spanien


Vi hade en trevlig förmiddag på marknaden idag.  Elian gick med på att sitta i vagnen om han blev mutad med frukt, kex och annat som han fick som "smakprov" från alla.  Vi handlade upp oliver, melon och så hittade vi till och med jordgubbar (!!!!) och var därför tvungna att köpa hela backen. 
Annars var största tjatobjektet från Emilias håll fiskar och sköldpaddor.  Jag blev rätt förvånad över att dom sålde "husdjur" på en marknad men Emilia var helt fast.  Behöver jag nämna att jag inte var speciellt populär när jag sa nej? Hehe.

När marknaden tog slut köpte vi med oss grillad kyckling därifrån och tog sedan en läsk på en svensk restaurang i närheten.  Ägarens barn var där; två grabbar på 6 och 8 år, så Emilia fick lite sällskap.  Grabbarna smörade och lånade gärna ut sina gameboy och vad det nu var mer för spel.  Emilia hajade ungefär noll men tackade och tog emot ändå.
Sedan ledsnade Elian och då blev han mutad med en klubba av servitrisen och sedan kom den 6-åriga killen och busade med honom.  Elian tjöt av skratt konstant.
En perfekt restaurang alltså.  Underhållning för båda barnens del! Och kul för Emilia att hon fixade lite nya vänner igen.

30 september 2011

Hello Friday

Livet i Spanien

Fredagen är här och det innebär stormarknad här i stan.  Jag tror nog att vi skall bege oss dit och kika lite.
Elian delar dock inte mina planer, han blåser upp sina puffar och påstår att vi borde gå och bada istället...