Tack för i år världens bästa läsare.  Jag önskar er alla en riktigt fin kväll.  Återkommer med sista delen av sammanfattningen i morgon och bilder från kvällen.
Sommarlovet fick en trög och jobbig start.  Jag fick ingen sinnesro, vaknade och somnade med ångest och var frustrerad över så många olika saker i livet.
Men hela familjen var här och jag försökte göra det bästa av situationen, jag försökte skapa en lika rolig sommar som året innan.  Vi bodde nere på stranden från eftermiddag till kväll.  Det var varmt, helt sjukt jävla varmt.
På nätterna blev det söta drinkar, pokerkvällar på terrassen, drinkar på nattklubben vid stranden och väldigt mycket barnvakt från att kidsen hade somnat.  Dagarna gick i ett.  Sola, bada, svettas, umgås, festa.
 
Först fyllde jag år i juli och lite mer än en vecka senare var det dags för Emilias stora dag.  Hon var astaggad, precis som vanligt och firade sin 8-årsdag på en större strand, lite längre bort från där vi bor.
 
 
 
 
I samma veva träffade Elian sin farmor och farfar för första gången + andra storasyster.  Jag mådde inte bra innan, jag var förvirrad men pga en MASSA missförstånd så löste sig allt, vi fick prata ut och ge förklaringar och efter några dagar så kändes det som en stor befrielse, det kändes bra, tryggt och lugnt.
Såhär i efterhand så har barnen brevkontakt och det tycker jag är kul.  Elian förstår inte så mycket (såklart) men Emilia pratar ofta om Elians andra syster och vill gärna skicka brev, kort och presenter.  Det är kul för Elian i framtiden att kontakten finns.
 
 
Sommaren fortsatte precis som innan, Elian började nu snacka ännu mer och kom in i en jag-äger-världen-period då "min" var det ordet man hörde mest.  Jag citerar: "När vi byggde sandslott igår så tog han tag i det och skrek "min sand!".  När vi badade i havet tittade han surt mot en tjej och sa "min vatten!".  Om han leker med något tillsammans med Emilia eller något annat barn så är det likadant där, han äger världen och allt som hör till."
 
Jag hann även gå i hustankar, letade hus/radhus som en tok och var helt inställd på att flytta.  Det kändes som det bästa för barnen men det fick vänta.  Det fick bli några månader till här uppe på 12:e våningen med stans bästa utstikt.
Jag och Elian hann även hälsa på på ett dagis där han skulle ha börjat till hösten.  Det kändes läskigt men BRA.  Såhär i efterhand gick inte det vägen heller, förskolan stängdes ju ned tyvärr.
 
September kom och även höstterminen.  Emilia började skolan, fick en ny och helt fantastisk lärare som har hjälpt Emilia att utvecklas ungefär tio gånger mer än terminen innan.  Hon skapade även ett enormt starkt band till en flicka i skolan som idag är hennes bästis och det är även mycket tack vare lekandet med henne som Emilia nu pratar spanska.  Ute, borta och hemma.
 
Vardagen kom igång, vi vinkade adjö till sommarens alla händelser och september slutade med översvämning och katastrof.  Jag har aldrig sett så mycket regn, så starka strömmar och så stora vågor förut.