Detta är en vanlig syn från min balkong här i Spanien.  Dom är helt galet förtjusta i fyrverkerier och det spelar ingen roll om det är vardag, helgdag, fotbollsmatch eller vad fasen som helst... alltid skall det smällas och pangas. 
Första tiden här blev man livrädd var och varannan natt, man undrade om det var krig eller något.  När man sedan flyttade upp på 12:e våningen så kändes det lite lugnare (man kunde ju se) haha.  Nu är vi vana.  Dom smäller inte bara på kvällstid heller utan även på dagtid när det inte ens syns.  Den grejen fattar jag inte, man vill väl se i sådana fall? Men ja ja.  Livet i Spanien.
 
 
Hur som helst, snart är det nyår och många av er vill väl fotografera fyrverkerier då? Mitt tips är att ställa in systemkameran på bulb-läge.  Då gör man så att man trycker ned avtryckaren när raketen är på g upp och släpper när den smäller uppe i luften.
Och glöm INTE stativ.  Jag har fotat de översta bilderna utan och då blir det så tråkigt, men det var mest för att fånga vardagsfyrverkerier innan dom tog slut.
JUNITJEJ

Vad fint det är med fyrverkerier, men man vill ju inte se de för ofta.

Sama

Tack för tips om kamerainställning för att fota fyrverkerier - det ska jag absolut testa till nyår! Men en fråga bara, hur/var ställer man in fokus, lite svårt att veta exakt var raketen kommer att smälla ju?

Svar: Fotografera med en liten bländare (högt bländartal) t ex f/11. Fokusera där du tror att det kommer smälla, manuellt. Ta några testbilder, till slut hittar du rätt fokus =)
denize.se

Jeanette♥

Fina bilder det var:)

Emma | Mamma till Kira

Vad du är duktig på att ta bilder! :)
Ååh, jag som så gärna vill flytta till Spanien. Om bara mannen kunde ha samma dröm :)

Amanda ♥

Åh, fyrverkerier är bara för vackra... om man inte ser dem för ofta vill säga!

Emelie FOTO

WOW!!! vilka bilder

Jennie

Har många gånger försökt ta bilder på fyverkeri, utan att de blivit speciellt bra. Ska prova tipsen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress