29 februari 2012

Sömn igen

Lillebror Elian

Tack för svaren på inlägget om småbarn och sömn.  Det är så himla olika från barn till barn.  Det som funkar för vissa är helt omöjligt för andra.  Jag har i alla fall läst om era tips.  Jag har redan provat att göra vällingen "blaskig" eller bara ge vatten.  Det blir tredje världskriget då.
Grejen med Elian är att han ALDRIG ger sig, han är så himla envis och kan skrika i timmar utan att bli utmattad.  Andra barn somnar ju till slut om dom har skrikit för länge, men inte Elian.

Jag har försökt med avvänjning, det har bara resulterat i sömnlösa nätter för oss båda.  Och ärligt talat så ger jag hellre en vällingflaska så att han somnar snabbt än att bråka hela nätterna, flera nätter i rad utan resultat.
Jag MÅSTE sova, jag måste orka gå upp på morgonen, jag måste orka lämna och hämta Emilia, fixa med sysslor och annat.  Om jag bara hade Elian så hade jag förmodligen tänkt annorlunda, men jag har liksom inte tid med att vara dödstrött... om ni hajar?

Jag känner att Elian kommer sluta med nattmål när han är redo.  Han har ju faktiskt sovit några hela nätter utan en enda flaska tidigare, så det är inte långt bort.  Det måste vara någon knepig fas just nu bara och jag håller ut.
Jag håller ut så länge det inte går över gränsen.  Som i natt.  Ungen vaknade varje timme.  Han fick första flaskan mitt i natten, sedan vaknade han timmen efter och tyckte att det passade bra med en till.  Det tyckte inte jag.  Så därför skrek han enda till kl 7 då jag gav upp, värmde skiten och la mig för att sova i en halvtimme till.
Att äta varje timme på natten kan man göra när man är nyfödd, inte när man snart är 2 år.  Puh!


Lorena

Kanske han har allergi då om han skriker så mycket? Testa mjölkfritt, inte laktos utan helt mjölkfritt så kanske det blir bättre? Inte lätt när man inte får någon sömn...

sara

Hoppas det blir bättre.snart för er allas skull! Det är klart,det är jätte jobbigt för en liten som är van vid ATT få flaska på natten ATT plötsligt inte få helt plötsligt. Han förstår ju liksom inte varför när han alltid fått det innan..det är ju likadant vad det än gäller,ett barn är vän vid Sina rutiner och ska det då plötsligt ändras blir det kaos för fdom ,just för att dom inte förstår.därför Va jag ben hård med ATT min son skulle ligga i sin egen säng redan första natten ämnade honom,la tillbaka honom, när ja bestämde.MIG för att sluta amma på natten skulle jag aldrig ersätta med flaska,och peppar peppar det gick jättebra.o han sover fortf hela nätter utan problem i sin säng nu på sitt rum också:) ville bara ge ett tips även om de kanske e försent så tänker man på ett helt annat sätt. Önskar er lycka till iaf! Allt löser sig med tiden!

Alexandra

Vilken kamp! Jag orkar aldrig bråka på nätterna, därför sover Joline 1,5 år med oss... Känns lite surt då hon sov med oss till 9 månader sedan hela nätter i sin säng till 14 månader och nu sover hon med oss igen.

Jag känner att jag hellre sover, och hon med, än att vi ska bråka på nätterna. Jag är däremot stenhård med att hon ska somna i egen säng så jag hoppas att hon snart, snart sover en hel natt där ;-)Lycka till med Elian och sömnen :-) gör det som funkar för er!! Om han fortfarande äter på natten när han är 15 år kan han fixa det själv ;-)

Josephinewestling - Mamma till Vira

ja han slutar när han själv är redo. så har jag tänkt om Vira med.

jag har oxå tyckt att det är lättare att ge välling än att låta henne skrika hela natten. en annan behöver ju oxå sova som jobbar osv..

nu har hon börjat sovit utan att vakna på natten. så det är väl så att hon börjar bli redo utan välling. för det är ju bara en trygghet. hungrig borde hon ju inte vara om hon äter middag, dricker välling och somnar på kvällen..kram

viccan - mamma till jamie

hej, hoppas att de blir bättre snart förstår att du e frustrerad min son o elian verkar ganska lika gällande nätterna... inte alltid de roligaste... men när jamie har vaknat o ätit MYCKET på nätterna så har de visat sig vara en extra växperiiod då han skjutit i höjden ett PAR centimeter på en månad... kanske samma med elian?

Charlotte

Hej! Har följt din blogg sedan strax innan Elian föddes. Du är fantastisk enastående morsa till dina fina ungar:) Men jag har tänkt på en sak: Elians nattvälling. Som tandsköterska blir jag ledsen för din och Elians skull. Tyvärr blir det karies i tänderna när de får välling flera gången på nätterna. Det ju inte lätt att laga tänder på så små barn. Vill i all välmening uppmärksamma dig om det. Är inte min mening att göra dig ledsen eller trampa dig på tårna. Men jag har sett alltför många gånger vad det ställer till. Ha det bra, kram

Maja

Hej Denize!Jag är inne och läser din blogg så ofta jag kan men brukar aldrig kommentera...Jag har själv två barn, varav min minsting är 18 månader. Han har sovit hela nätter sen han var 6 månader (hans syrra däremot vaknade fram till hon var ca 2 år...) sån otrolig skillnad gör det att ha ett barn som sover utan problem och en som inte gör det.Nu är det bara det att lillkillen har börjat vaknat på nätterna och vrååålar! Han kan skrika hela natten om vi inte kommer in till honom. Helomvändnig för hans del... och det resulterar i en zombie mamma ;)Jag har läst att just vid den här åldern går dom igenom en utvecklingsfas och det kanske är samma för Elian tänkte jag? Alla dessa faser... suck.. haha.

Men min kille vill också ha välling på natten, det har blivit som att han vänt lite på dygnet och äter mer på natten ist för dagen så nu har vi börjat späda ut vällingen och minskat ner till en gång/natt. Mer vill jag inte ge honom för som du säger han BEHÖVER det inte!Vet inte vart jag ville komma med detta mer än att det kan vara skönt att veta att man inte är ensam om såna här "problem" :)Det är bara att rida ut stormen helt enkelt...Tycker du gör ett toppenjobb!!

Ann-Sofie

Första gången jag läser din blogg så jag har ingen riktig koll på hur nätterna med elian har sett ut tidigare. Min son är 18 månader. Jag trodde att han skulle äta välling långt upp i ålder. Jag vet att bvc så att efter dom fyllt 6 mån så behöver dom inte välling. Men jag kan inte höra min son gråta utan att mitt hjärta brister. Det finns ju olika gråt. Men den förtvivlade och på natten. Nej! Så han fick hållas. Han slutade själv led välling när han var 14 mån när han fick dubbelsidig öroninflammation. Sedan dess har han inte velat ha. Han gjorde samma med läppen. Han blev förkyld och slutade. Allt löser sig i sinom tid. Min son har alltid haft svårt att komma till ro. Han sov hos oss från dag 1. Sov i vagnen en period. Nu sover han i sin säng led ena sidan borta och ihopsatt med vår. Vissa nätter sover han dock så tätt inpå mig som möjligt. Men jag omtalat mig att barn behöver närhet och så länge han har behov av det så mår jag bra av att uppfylla hans behov. Han kommer inte sova hos mig tills han blir tonåring, hoppas jag :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress