Har ni någonsin varit med om att en person ljuger er rakt upp i ansiktet gång på gång, oavsett vad det än gäller? Har ni någonsin behövt ge hundra chanser och ändå levt med hoppet om att folk förändras? Att dom faktiskt kan det?
Det känns som om jag lever i en plats för tre år sedan, men jag spelar en annan roll.  Jag ser hur ont jag hade då, hur övergiven och förkrossad jag var och den personen som skapade det hela gör precis samma sak mot någon annan nu.  Jag sitter och lyssnar på kärleksförklaringar och diskussioner om ärlighet i en timme.  Lögner, bara tomma ord.  Och så släpps sedan en bomb som bevisar att folk inte förändras ett dugg.
Jag måste bara få uttrycka mina känslor nu, utan att skriva exakt vad det handlar om.
Jag mår bara illa för tillfället.  Jag tycker synd om så många människor, både stora och små.  Jag blir besviken på mig själv för att jag var blåögd och alltid vill se det bästa hos folk.  Jag är trött på att behöva vara "the bigger person" och göra rätt.  Men nu känns det som om det som förut kändes rätt är helt jäkla fel.
Det blir alltid samma drama, samma kaos, samma lögner.  Hur handskas man med en mytoman? Vet ni det?
 
Petra

Man måste tyvärr ge upp och bryta kontakten. Helt!
Även om det är svårt, så tror jag att man mår bäst av det i längden. Jag gör iallafall det!
Lycka till! Och skönt o ha dig tillbaka! Kram

Marina

Jag förstår vad du menar, tyvärr finns det många mytomaner. Men det som är viktigt att komma ihåg är att det kan betraktas som en slags sjukdom. Efter ett tag så TROR dem på sina lögner. Det är egentligen inte så mycket man kan göra än att vara ärlig tillbaka, berätta hur man upplever människan och ta avstånd om det är så att den personen sårar en. Men sen tror jag inte man kan göra något mer än att rekommendera psykiskt hjälp.

Det låter jätte elakt men så är det. Jag har låååång erfarenhet av just denna sort, och det värsta är att man faktiskt inte kan göra något åt saken. Man är verkligen hjälplös. Jag kommer ändå att du kommer fram till en lösning som hjälper DIG och dem du bryr dig om!

Mia

Hoppas det inte är Elians far som har svikit dig/er och många andra igen! :(

Lillan

Jag känner också igen mig i det du skriver, som så många andra misstänker jag.
Jag är också en sån människa som alltid försöker se de goda i människor men det är frustrerande att se människor som aldrig förändras.
Sitter i en situation i mitt liv just nu som kanske påminner lite om den du är i utan att du egentligen skrivit vad som hänt.
Jag känner ofta igen mig i dina "djupa" inlägg trots att de skiljer några åt mellan oss.

Jag märker dock i dina inlägg att du är väldigt stark så låt det vara jobbig en stund, för du ler snart igen :)

Sarah

Håll dig bara borta från sånna personer. Inte lätt kanske, men nog bäst i längden. Kram

Nettan

Det enda man kan göra med en mytoman, är att säga upp kontakten. En sån person tar av både energi och tillit och man kan inte lita på en sån person. Så vem det nu än är, bryt kontakten innan du själv går under. Du kan aldrig förändra personen.

Michaela

Åh neeeej. Inte Elians pappa väl (även om jag redan känner vad svaret på den frågan skulle vara)? Det kändes som han var på god väg att bygga upp lite av det ansvar och den tillit som ni borde kunna räkna med från honom. Åh vad jag hoppas jag har fel, ni förtjänar inte den här skiten igen :(

Varma kramar till dig<3

Nicole

Jag tycker det är viktigt att skilja på att vara en skitstövel och vara en mytoman. Nu vet jag ju knappast hela din historia, men jag har en faster som är fd mytoman (innan hon fick en hjänblödning och förändrades totalt). Hennes lögner - och även det faktumet att hon var kleptoman - fick hela släkten att ta avstånd från henne. Hon sårade SÅ många människor, och satte andra i både problem och livsfara. Men jag tror att alla kan ändras, men ibland behövs det professionell hjälp.
Du och barnen förtjänar att må bra, utan energitjuvar och glädjedödare. Gör vad som krävs helt enkelt, även om det innebär att säga upp kontakten med vem det nu än kan vara! :-)

Emelie

Personen är ju fucked, ignorera personen. Varför skulle du ens lyssna på henne/honom? Skit i det!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress