Nu när Emilia är hemma på siestan så passar vi på att pyssla lite.  Vi har bland annat fixat några nya klädnypor som försvann från sist.  Annars var barnens kalendrar så gott som hela och fina.  Nu får vi se om tomtenissarna kommer förbi i natt och lämnar paket!
 
Bortsett från det så är det bara jag och storbarnet hemma.  Elian brukar få hänga med på utflykt ett par timmar varje fredag, så jag och Emilia har fått lite pyssel-kvalitetstid innan hon skall tillbaka till plugget om en halvtimme.
Nu har vi precis lunchat kycklingvingar, julmusiken spelas ur högtalarna och hon trallar med.  Ha en fin fredagseftermiddag!

30 november 2012

Lite nyheter

Livet i Spanien

 
Godmorgon kära fredag!
Det är en spännande helg som väntar.  Först och främst så är Emilia spänd inför kalenderstart i morgon, Elian tjatar mest om "bli jul nu, tomten kommer nu?" så vi får väl se hur han reagerar över kalendern.  Det lär bli tjat om att öppna ALLA paket på en gång, i år är han äldre och har därmed mindre tålamod, haha.
Men bortsett från det så skall Emilia på sin allra första sleep-over hos sin bästis i morgon.  Hon har sovit borta förut, men då hos mina föräldrar, min faster osv och det är ju lite annorlunda.  Hon är taggad till max men hönsmamman är nervös och längtar inte riktigt lika mycket.  Är det okej att känna så?
 
På tal om något helt annat (jag kom bara på det nu i farten) så måste jag berätta om gårdagen.  Jag satt på en uteservering med barnen och en kopp varm choklad när en man kom förbi och lade en sköldpadda på bordet.  Jag fattade noll, Emilia grimaserade och Elian blev livrädd.  Emilia fick till slut hålla i den lite motvilligt och peta lite på den.  Sedan kom det fram att vi skulle få köpa den för 25 euro.  Nej tack, sa Emilia.
Här i Spanien går det ju olika försäljare överallt med klockor, glasögon, smycken, klänningar och sådant... men en sköldpadda var något helt nytt, hehe.

29 november 2012

Dinner

Mat & Recept

 
Ikväll åt vi den här fiskgrytan till middag.  Skillnaden idag var att jag gjorde den på hemmagjord tomatsås på färska tomater istället för en burk hela tomater.  Mumsigt!
 
Jag har blivit lite dålig på att uppdatera om middagstips.  Det dyker upp då och då.  Den här veckan har vi i alla fall ätit olika soppor (värmande och perfekt) och så köpte jag med mig KFC igårkväll (mindre perfekt, fett och gör så att man mår allmänt blähä efteråt, men någon gång ibland så!).
I morgon har jag ingen aning om vad vi skall äta men sedan lär det bli tapas på lördag och söndag.  Sista dagarna av tapasrundan ju!