Jag sitter och följer "monsterstormen" som tar sig in över USA idag.  Vad tror ni, blir det något av det hela? Jag tycker att det är fruktansvärt läskigt och har själv fått vara med om sådana varningar under mina år där.
Oväder var inget konstigt men när det varnades om kraftiga orkaner eller tromber så blev det ju ett jäkla liv.  Man fick sitta och hålla koll på stormvarningen timme för timme.  En gång blev det så kraftigt så man uppmanades att handla upp vatten, konservburkar, ficklampor osv.  När vi väl kom till affären så var allt så gott som slut.  Folk stod och brottades om de sista nödvändigheterna som låg kvar på hyllorna.
Som tur var så lyckades vi undvika det värsta av det värsta.  En gång bytte stormen helt plötsligt riktning annars avtog styrkan och liknande.  Men jag glömmer aldrig ljudet av "varningsklockorna" eller den stora röda textrutan på tvkanalerna som höll alla uppdaterade om stormen minut för minut.
 
Jag sitter och läser om att New York stänger idag pga "Hurricane Sandy".  Skolor och tunnelbanor är stängda, flygplatsen stänger ned, hela staden dör ut och jag kan bara föreställa mig skräcken, paniken men ändå tystnaden.
 
Jag håller tummarna för att det inte blir något allvarligt av det hela även om hundratusentals människor har flytt sina hem och sökt sig till säkerhet.
 
Anonym

Fastnade i NY förra året (4 dagar pga inställda flyg)när irene kom! Som tur var vart det ju bara lite regn och blåst den gången, men var läskigt när man inte visste vad de skulle bli av det.

Monika

Fin blogg

jessica

ojdå! det där har jag inte hört något om.. :o låter inte bra.

remm

Fin blogg! Allt bra med dig?

komig

Kolla in min blogg.
www.komig.blogg.se

Amanda

Ja ibland vill man bo i USA och andra såna länder, men vet inte om jag skulle stå ut med vädret faktiskt :/

Emma.

Hej fina du!

kolla gärna in min blogg och säg vad du tycker om den?

haft en bra måndag då?

fredde

jag tror jag ser dubbelt.
hjälp!

Alma♥

Du är så himla söt!

Maire

Det är därför jag alltid tänkt att det är så skönt att leva i Norden. Visst är det kallt och regnigt och mörkt och dimmigt osv... men det är inte livsfarligt.

Sonja

Men det blev det ju tyvärr. Jobbigt värre för inte minst NY och NJ. Jag har själv bott i NYC, har många vänner där och är förmodligen på väg att flytta tillbaka själv - det här känns nära. Så jag följde bevakningen på weather.com och vara mest bara ledsen. Det är inte alls bra, halva Manhattan är ju strömlöst fortfarande. Det är de inte vana vid och brottsligheten firar förstås triumfer i mörkret. De flesta sitter inomhus. Det känns som allt annat än Manhattan, säger de.

Maria i Nevada.

Blev ju värre än de trodde det skulle bli. Har många vänner där som inte har ström ännu, men som har klarat sig oskadda. Men så många som inte hade lika tur...:(

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress