I torsdags hade ovädret sett till att stranden regnade bort.  Vågorna slog enda upp till muren på vissa ställen, sanden var borta, allt som var kvar var några trötta stenar och vatten i mängder.  Flaggan hotade människor med sin röda färg och det var fåtal människor som vågade sig i havet, men vid vågbrytaren och längst inne vid kanten var det helt ok... strömmarna var rätt ofarliga där.
Vi avslutade den dagen med ett restaurangbesök i regnet (men under tak då) och supergod mat.  Sedan kastades två trötta ungar i säng och kvällen flöt på med film och serier till ljudet av dunder, brak och hårda regndroppar.
 
Igår vaknade vi upp till solsken igen.  Vi mötte upp lilla charmtrollet med familj, solade och badade och Emilia fick slå vuxna människor i strandtennis.  Tack Michan för att vi fick stjäla några timmar av er semester, din dotter är bland de finaste och charmigaste jag mött - helt underbar.  Och sedan var det såklart så himla roligt att få träffa dig igen efter alla dessa år, se hur du växt och blivit en fantastisk mamma.
 
 
Och idag? Nu skall vi strax bege oss ut och köpa lite lördagsgodis, sedan väntar väl strand eller klippor och ett efterlängtat dopp i havet.  Kvällens planer är rätt oklara beroende på barnvakt och annat, men det är i alla fall sista kvällen för de flesta nattklubbarna i semesterstan så det vore kul att komma ut och uppleva det.
 
Trevlig helg!
 
 
Hösten kom på ett snabbt besök här det senaste dygnet.  I natt var det bara 20 grader, det blåste rakt in i mitt sovrum, det luktade svalt regn från gatan nedanför.  Det påminde mig om svensk sommar - eller just spansk höst.  Men det var helt ok att behöva dra ett lakan över sig och somna till ljudet av ovädret.  Så länge det bara varar någon dag eller två.
 
Idag verkar vädret inte riktigt kunna bestämma sig.  Det är sol i någon timme, sedan kommer några moln på besök igen, havet ser ut att vara ilsket och det blåser en del.  Vi får se vad som sker, men kidsen klättrar redan på väggarna och väntar ivrigt på att få bada.  Man måste ju ta vara på de sista dagarna av semestern!
 
Ha en skön dag.

28 augusti 2013

Mörka moln

Livet i Spanien

 
Jag tittar in här lite snabbt med ett par bilder från dagens instagram.  Min dator blir extremt överhettad och "somnar" efter ett par minuter men förhoppningsvis kan jag bjuda på några riktiga bilder i morgon.
Hur som helst, det stormar i Torrevieja idag.  Det började redan tidigt i morse med extremt översvämmade gator.  Sedan lugnade det sig under dagen, jag och Elian hängde på stranden, hämtade hem Emilia och sedan rullade mörka moln över oss igen och täckte staden i mörker.  Sedan dess har det åskat och blixtrat och nu väntar jag på att få somna till ljudet av regnet utanför.
 
Jag önskar er alla en fortsatt fin kväll/natt.