28 februari 2013

I stormen

Livet i Spanien

 
Regnet öser ned här utanför och har gjort sedan i natt - tidigt i morse.  Det åskar och blixtrar, temperaturen pendlar mellan 10 och 15 för varje timme, lägenheten är ett mörkt kylskåp och tiden bara kryper fram i slow motion, ändå känns det som om jag har fått hur mycket som helst gjort redan.
 
Nu skall jag fortsätta med dagens måsten och arbete.  Ha en fin torsdag.
 
Elian fick en försenad julklapp igår.  Ni minns väl att han önskade sig en "macka donalds hamburgare" till jul? Det började redan i november.  Han önskade och önskade men elaka tomten glömde hans cheeseburgare.  Igår fick han den ääääntligen.  Några månader sent, men bättre sent än aldrig?
Jag vill försöka beskriva lyckan som uppstod där och då med ord, men det går inte.  Hans ögon glittrade, han tuggade i sig sin torra burgare med glädje, mumsade pommes och slukade en yoghurt.  Det tog typ femtioelva timmar att få lunchen avklarad, men han hade fullt upp med att sprida lycka runt oss, han kikade nyfiket på allas hamburgare, på hur folk åt och bara skrattade. 
Vad är det med donken och barn egentligen? Jag hoppas att han fått typ årets dos av McDonalds nu, för vi besöker restaurangen så sällan och nu räcker det för min del i några månader till, haha.
 
Även fast det tog hundra år att få maten, personalen var lite sisådär, det var höga priser, kall mat och allmänt blähä så var det värt varenda peng att få se Elians min, att äntligen få ge honom den där hamburgaren som han tjatat om.  Tänk att något så litet kan betyda så mycket för ett barn.  Donken liksom.

27 februari 2013

Skaldjurspasta

Mat & Recept

 
Gårkvällens middag: ljuvligt god och enkel skaldjurspasta.  Ungefär som det här receptet.  Lite mer citron, krossade tomater istället för färska, purjolök istället för gul och så lite musslor utöver räkorna (som såg galet stora ut i påsen men blev de minsta jag någonsin sett så fort dom värmdes upp).
 
När Emilia tar tre portioner så vet jag att det är godkänt!