Idag är nog en sådan där dag då man verkligen känner sig tacksam för hur livet ser ut, för hur allt har blivit och vad man har skapat.  Jag har många gånger "gnällt" på livet, tyckt att det har varit svårt och frustrerande och jag har oftast däckat på kudden så fort jag har fått chansen.  Men nu, just nu, just såhär idag... så kan jag bara säga att allt är så himla enkelt.  Vi sover riktigt dåligt, riktigt, riktigt dåligt men Elian är en ängel.  Världens bästa lilla människa som ger mig så mycket kraft och energi om dagarna.  Jag tackar högre maktar för att han har blivit just den han är.  Han var en liten djävulsbebis genom åren men allt måste ju vända? Och det har det verkligen gjort.  Jag skrev det igår och jag skriver det ofta men jag är så himla stolt.  Jag får ju spenderna 24/7 med honom, jag får stå för alla lekdagar och playdates och all stimulering istället för dagis men han är så lugn, så trygg och så jäkla harmonisk.  Med tanke på att jag har grinat så mycket över hur jobbigt det har varit genom åren så måste jag självklart få göra det motsatta nu och tjata om hur jävla bra allt är.
 
 
Idag har det varit 24 grader här och vi spenderade lunchrasten nere på stranden och sedan fick jag och Elian någon timme för oss själva innan Emilia skulle hämtas hem igen.  En helt fantastisk dag.  Elian har lekt som en tok i sanden, med stenar, ute på klipporna och öööverallt.  Han bara log, skrattade och babblade för sig själv och jag kände bara hur tillfreds jag är med livet idag.
 
 
Den här maträtten kräver inte mycket arbete, den sköter sig själv på spisen.  Man behöver dock tid, en jäkla massa tid.  Detta skall koka i ca 4-6 timmar.  Men som sagt, det sköter sig själv.
 
Man behöver:
Något bra kött till gryta, t ex högrev.
Ett paket bacon.
En lök, några vitlöksklyftor, chili efter smak (chipotle och ancho är populärt).
En burk öl, jag köpte Guinness + lika mycket vatten.
20 gram Mörk choklad 70%.
Spiskummin, cayenne, salt, peppar, paprikapulver, lagerblad och lite buljong.
Kidneybönor.
Och en massa koriander.
 
 
- Skär köttet i små bitar, stek tills dom får en fin yta.
- Fräs på lök, vitlök, chili och bacon och blanda ihop.
- Häll i öl och vatten så det täcker köttet.
- Krydda och häll på buljong (spiskummin är jätteviktigt och det krävs en hel del).
- Hacka och kasta i koriander.
- Koka upp och låt sedan puttra så länge som möjligt (köttet skall bli trådigt och gå sönder lätt).
- När det är ca en kvart kvar så tillsätter man bönor (om man vill ha) och sedan chokladen.
 
Serveras med tortillabröd eller chips, guacamole och ost.
 
Supergott!
 
 
Godmorgon varma och soliga torsdag.  Jag och Elian kom ganska nyligen hem efter morgonpromenaden.  Jag gick mest i min egen värld och njöt av dagens redan varma solstrålar som värmde kinderna.  Plötsligt ropade Elian på mig från vagnen "earth to mamma" typ, hallååå? Han hade nämligen fått syn på ett gäng maskrosor och ropade "blåsa blomman" om och om igen.
Jag plockade några åt honom, han fokuserade allt han kunde och blåste.  Den ena efter den andra och bara tjöt av skratt.  Ibland får man se på livet ur ett barns ögon.  Så häftigt, man uppskattar de småsakerna, allt man kanske ser varenda dag men inte lägger märke till.  Inte som ett barn kan.
Så vi stod där rätt länge i parken, Elians ögon glittrade av förtjusning och jag kunde inte heller hålla mig för skratt.  Tänk att man kan vara så lättroad, om man bara ser på helt vanliga saker på ett annat sätt.