Gårdagen för oss var riktigt härlig.  Påskafton firades på stranden, kvalitetstid med familjen, barnen målade ägg, badade, lekte, träffade kompisar och det blev en lååång dag ute i solen från morgon till kväll.
Elian fick strandleksaker i påskpresent av mormor och morfar.  Vattenpistoler var en riktig hit, det är tråkigt att dom skall formas till just pistoler då jag tycker att det är den mest onödiga leksaken som finns... men Elian förstod ju inte direkt det (bara jag).  Han såg det bara som något som sprutade vatten och det var hysteriskt roligt, han bara tjöt av skratt.  Sedan tog Emilias kompisar över leken och då gick det lite överstyr, haha.
Hur som helst så åt vi lunchen utomhus också och vi kom hem långt efter att solen hade gått ned.  Då körde vi en liten påskmiddag innan barnen somnade stenhårt i sina sängar.  Dom var så utmattade och nöjda.
 
Det bästa som finns måste nog vara att iaktta barnen om dagarna, lyssna på det bästa ljudet som finns: deras skratt, bli smittad av deras leenden, värmas av den eviga lyckan som så små människor kan sprida om sig.  Kärleken till ens barn är det mest obeskrivliga och starka som finns.  Jag är så lyckligt lottad, skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan dom eller den vardagen vi får uppleva.
 
Glad påsk på er, finaste läsare! Här började barnen morgonen med att leta efter påskägg.  Det är tur att påskharen och nära och kära finns, så barnen fick en massa skoj.  Ja, det är tydligen inte alla som känner någon glädje i att ge barn/barnbarn påskägg. (citat)  Varför? Pga konflikter mellan somliga vuxna människor.  Tråkigt att barn skall drabbas och hamna i kläm.
Det är tur att mina barn alltid kommer i första hand för min del i alla fall, att det inte spelar någon roll vad folk skulle säga eller göra, hur somliga skulle vilja förstöra - barnen är ALLTID viktigast.  Det har dom varit sedan dag ett och jag har ingen förståelse för hur andra tänker på något annat sätt, på sig själva framför barnens lycka.
Något annat tråkigt är att några hotfulla och spydiga rader dök upp i min mailinkorg igår på långfredagen och hela dagen förstördes efter det.  Något ännu tråkigare? När vuxna människor kan sparka på någon och trycka ned, för att sedan inte stå för det, inte svara i telefon, inte på sms... inte vilja lösa något.  Det känns oerhört moget.  Varför jag skriver om detta här och nu? För att jag ändå inte kan ta det med dom personligen.  Det här är min blogg, mina tankar, mina känslor och jag är så trött på att visa mig snäll mot dom som verkligen inte förtjänar det.  Jag har alltid levt för mina barn, dom lever ett tryggt och underbart liv och när någon ställer sig i vägen för det... ja, då finns det inte längre ord.
 
Hur som helst, det var gårdagen... jag var uppgiven, kände mig så jäkla förbannad på allt, på anklagelser och hot och framför allt på att inte få försvara mig eller lösa de vidriga orden som kastades över mig.  Nej, det är tydligen helt ok att skriva en massa skit på långfredagen men det är inte ok att stå för det efteråt.
Men som sagt, det var igår.  Detta skall inte få förstöra ytterligare en dag.  Nu blir det mys och påskfirande med familjen.  Jag får i alla fall uppleva mina barns lycka, glitter i ögonen och sprudlande tacksamhet över fina presenter som dom öppnat, över fina stunder som har och kommer upplevas under dagen.
 
Jag önskar er alla en riktigt glad påsk tillsammans med nära och kära.  Ta hand om varandra!