Lite detaljbilder från hemmet, riktiga bilder kommer senare när det inte är så mycket saker överallt...
 
God eftermiddag på er.  Här kämpar vi på med att få lite ordning och det går sakta men säkert framåt - trots sjukdomar och annat kaos.  Båda barnen trivs hur bra som helst, Emilia upprepar gång på gång hur fint och bra och fantastiskt allt är i vårt hus.
Även Elian tycker att allt är skoj, det tyckte han från första minuten här.  Han är sååå stolt över sitt rum där han får ha alla sina grejer.  Han har somnat där inne alla kvällar, igår vaknade han dock mitt i natten och ville sova hos mig men det är ju förståeligt.  Sedan sov han hela natten och länge på morgonen idag, så alla vänjer sig och anpassar sig efter nya situationen snabbt. 
 
Nu skall jag ställa ut lite fällor i olika hörn under skåpen, jag såg nämligen EN till kackerlacka i natt.  Jag mördade den utan att blinka, haha usch vad äckliga dom är, men dom försvinner helt snart.  Eller så får man acceptera dom som små husdjur, Torres kanske behöver kompisar.  Nej fy farao.
 
Hur som helst, skulle bara kika in lite snabbt och tacka för all omtanke och fina ord.  Klart att allt jämt löser sig!
Ha en riktigt trevlig helg.
Hej på er.  Ledsen att jag försvann ett tag men flytten fick ske snabbt och sedan hade jag inte tillgång till internet i vårt nya hus men nu är det igång.
 
Sååå, var börjar man? Klockan 11 i tisdags skulle jag möta ägaren till huset och diskutera flytt och allt runtomkring.  Trodde jag.  Det blev ytterligare en visning bara, jag blev otålig, försökte förklara att jag behövde flytta NU och ville ha nycklarna - helst igår.  Hon sa då att vi skulle åka hem till henne senare på eftermiddagen, träffa hennes man och lära känna varandra. 
Klockan 17 hämtade hon oss, körde till en liten förort med massiva villor och välkomnade oss in i sitt eget.  Jag tog för givet att hennes man kanske bestämde lite och att jag behövde träffa honom först.  Ytterligare en gång tog jag även för givet att vi skulle kunna skriva kontrakt och få nycklar där och då.
Istället småpratades det om det ena och det andra, olika byggprojekt, deras barn och barnbarn och kusiners kusiner.  Elian fick leksaker att sysselsätta sig med och jag kände mig stressad.  Det var sent och jag behövde få ut alla grejer från lägenheten den dagen.
Till slut förklarade jag ännu en gång att jag hade bråttom med flytten, att min nuvarande lägenhet skulle vara tom nästa morgon senast och hoppades på att hon skulle dra fram kontraktet.  Men icke.
Hon sa att hon skulle skjutsa hem oss igen, sedan fixa med kontrakt och så skulle vi mötas kl 20 utanför 'drömhuset'.  Elian hann även bli inbjuden på söndagsmiddag och play dates med hennes barnbarn.
 
Väl tillbaka i lägenheten fortsatte packning och förberedelser, sedan en joggingtur till banken för att hämta ut deposition och hyra, Elian tjöt av skratt i vagnen när vi sprang upp och ned för smågatorna.
Efter det fick jag ÄNTLIGEN skriva kontrakt och få nycklar.  Klockan hann bli 20.30 och DÅ skulle vi börja flytta över saker.
Barnen fick stanna i nya huset med barnvakt och själv sprang jag och flytthjälp fram och tillbaka med alla mina tusen lådor och väskor med kundvagn.
Från början tittade folk konstigt på oss, dom som satt på uteserveringar.  Efter några vändor log dom och sista vändorna satt dom bara och asgarvade.
Inte nog med det.  Här i Spanien finns det gott om "skrotletare", dom går runt från container till container med kundvagnar och letar.  Jag tror även att dom har sina egna revir, egna soptunnor som dom håller koll på.  För det var flera sådana letare som var framme på min kundvagn, skällde och skulle ta mina grejer.  "NONONO" sa jag förtvivlat, "det här är MITT".  En bil hade varit skönt just där och då.
Flytten pågick i alla fall till mitt i natten (tidig morgon).  När jag var klar så upptäckte jag att det inte alls var städat, det bodde mysiga kackerlackor i huset och vissa saker var trasiga.  Jag är LIVRÄDD för kackerlackor, så jag sprayade frenetiskt överallt men kunde sedan inte sova så bra.  Jag såg bara framför mig hur dom kröp över mig i sängen.  Huuuuaa! Men efter allt sprayande har jag inte sett fler så förhoppningsvis löste det sig enkelt.  Vi får se.
 
När jag var i lägenheten nästa morgon och skulle lämna över nycklarna så kläcker värden ur sig att dom skall åka på semester, jag kunde få behålla nycklarna till måndagkväll eller annars kunde jag till och med bo kvar till den 13e juni.  Då kommer ryssarna som skall flytta in.  Ilska, irritation och ännu mer ilska.  Tidigare var det ju jätteviktigt att jag flyttade ut just den dagen.  Aaahh!
 
MEN.  Nu är det gjort, vi har ett nytt hem.  Bilder skall ni få se så fort vi kommer i ordning lite mer.
Hur som helst, inte nog med allt flyttkaos så misstänkte jag att Emilia hade fått vattkoppor.  Hon var febrig, sliten och små röda prickar dök upp i ansiktet på henne.  Men nu har det inte kommit fler prickar och dom har inte utvecklats till blåsor så vi får se.  Men ibland känns det som om ALLT skall ske på en och samma gång.
Familjen Kaos i ett nötskal.
Nu skall jag packa upp och fixa lite, skulle bara uppdatera lite kort om att vi lever men det blev visst en bok.
 
 
Kundvagnsflytten kommer vara ett komiskt minne för livet. 
Och så bild nr 2, solen som gick ned bakom husen på vår nya gata.
 
Igårkväll var jag och tittade på vår eventuella bostad.  Jag hade inga förhoppningar när jag gick dit, jag förväntade mig bara det värsta om jag skall vara ärlig.
Jag promenerade upp på gatan där det skulle ligga, inte mitt i stan, men ändå en bakgata in mot stan.  Mitt i allt låg ett trevåningshus, ett eget hus.  Vi klev in, gick upp för trappan och jag kände mig bara hemma.  Det var hemtrevligt, gott om plats och yta, flera rum, balkonger, terrass, bastu och bubbelbadkar och bara några meter ned till stranden och nära till allt annat (skola, mataffärer osv).
Jag kommer självklart gå miste om en grym utsikt, det har jag accepterat vid det här laget.  Men det här blir vårt nästa kapitel som sagt - och just att det var så mysigt inomhus gör så himla mycket.  Ett eget hus mitt bland lägenhetshus, affärer och restauranger.  Så knäppt, udda och perfekt.  Det är ledigt och om allt stämmer och vi kommer överens om pris osv så flyttar vi över alla grejer senare idag.
 
Nu skall jag fortsätta packa, jag är nästan klar.  Alla våra saker ligger i säckar, påsar och lådor och det är kaaaos och skitigt här hemma.  Längtar efter att få komma bort härifrån just nu!