Hej på er.  Ledsen att jag försvann ett tag men flytten fick ske snabbt och sedan hade jag inte tillgång till internet i vårt nya hus men nu är det igång.
 
Sååå, var börjar man? Klockan 11 i tisdags skulle jag möta ägaren till huset och diskutera flytt och allt runtomkring.  Trodde jag.  Det blev ytterligare en visning bara, jag blev otålig, försökte förklara att jag behövde flytta NU och ville ha nycklarna - helst igår.  Hon sa då att vi skulle åka hem till henne senare på eftermiddagen, träffa hennes man och lära känna varandra. 
Klockan 17 hämtade hon oss, körde till en liten förort med massiva villor och välkomnade oss in i sitt eget.  Jag tog för givet att hennes man kanske bestämde lite och att jag behövde träffa honom först.  Ytterligare en gång tog jag även för givet att vi skulle kunna skriva kontrakt och få nycklar där och då.
Istället småpratades det om det ena och det andra, olika byggprojekt, deras barn och barnbarn och kusiners kusiner.  Elian fick leksaker att sysselsätta sig med och jag kände mig stressad.  Det var sent och jag behövde få ut alla grejer från lägenheten den dagen.
Till slut förklarade jag ännu en gång att jag hade bråttom med flytten, att min nuvarande lägenhet skulle vara tom nästa morgon senast och hoppades på att hon skulle dra fram kontraktet.  Men icke.
Hon sa att hon skulle skjutsa hem oss igen, sedan fixa med kontrakt och så skulle vi mötas kl 20 utanför 'drömhuset'.  Elian hann även bli inbjuden på söndagsmiddag och play dates med hennes barnbarn.
 
Väl tillbaka i lägenheten fortsatte packning och förberedelser, sedan en joggingtur till banken för att hämta ut deposition och hyra, Elian tjöt av skratt i vagnen när vi sprang upp och ned för smågatorna.
Efter det fick jag ÄNTLIGEN skriva kontrakt och få nycklar.  Klockan hann bli 20.30 och DÅ skulle vi börja flytta över saker.
Barnen fick stanna i nya huset med barnvakt och själv sprang jag och flytthjälp fram och tillbaka med alla mina tusen lådor och väskor med kundvagn.
Från början tittade folk konstigt på oss, dom som satt på uteserveringar.  Efter några vändor log dom och sista vändorna satt dom bara och asgarvade.
Inte nog med det.  Här i Spanien finns det gott om "skrotletare", dom går runt från container till container med kundvagnar och letar.  Jag tror även att dom har sina egna revir, egna soptunnor som dom håller koll på.  För det var flera sådana letare som var framme på min kundvagn, skällde och skulle ta mina grejer.  "NONONO" sa jag förtvivlat, "det här är MITT".  En bil hade varit skönt just där och då.
Flytten pågick i alla fall till mitt i natten (tidig morgon).  När jag var klar så upptäckte jag att det inte alls var städat, det bodde mysiga kackerlackor i huset och vissa saker var trasiga.  Jag är LIVRÄDD för kackerlackor, så jag sprayade frenetiskt överallt men kunde sedan inte sova så bra.  Jag såg bara framför mig hur dom kröp över mig i sängen.  Huuuuaa! Men efter allt sprayande har jag inte sett fler så förhoppningsvis löste det sig enkelt.  Vi får se.
 
När jag var i lägenheten nästa morgon och skulle lämna över nycklarna så kläcker värden ur sig att dom skall åka på semester, jag kunde få behålla nycklarna till måndagkväll eller annars kunde jag till och med bo kvar till den 13e juni.  Då kommer ryssarna som skall flytta in.  Ilska, irritation och ännu mer ilska.  Tidigare var det ju jätteviktigt att jag flyttade ut just den dagen.  Aaahh!
 
MEN.  Nu är det gjort, vi har ett nytt hem.  Bilder skall ni få se så fort vi kommer i ordning lite mer.
Hur som helst, inte nog med allt flyttkaos så misstänkte jag att Emilia hade fått vattkoppor.  Hon var febrig, sliten och små röda prickar dök upp i ansiktet på henne.  Men nu har det inte kommit fler prickar och dom har inte utvecklats till blåsor så vi får se.  Men ibland känns det som om ALLT skall ske på en och samma gång.
Familjen Kaos i ett nötskal.
Nu skall jag packa upp och fixa lite, skulle bara uppdatera lite kort om att vi lever men det blev visst en bok.
 
 
Kundvagnsflytten kommer vara ett komiskt minne för livet. 
Och så bild nr 2, solen som gick ned bakom husen på vår nya gata.
Emma

Var det kackerlackor? uschhhh!
Hoppas ni får bo där länge iaf o att ni inte behöver sanera hela lägenheten :)

Svar: Ja, fyfarao! Inte så himla många, men EN kackerlacka är en för mycket ;) sammanlagt har vi sett 6 st men sprayen verkar funka bra =)
Denize

steffi

hur tar barnen det med flytten?

Svar: Barnen trivs jättebra =) Elian vaknade i natt och var lite ledsen och ville sova hos mig, men han är inte van vid att ha ett eget rum så det är förståeligt =) Utöver det så går allt jättebra.
Denize

Klara

Gu vad duktig du är som pallar med allt det där! Heja dig! Fan vad skönt för er att själva flytten är fixad nu! Duktig du är! :) Ska bli spännande att se er nya lägenhet! Kramar!!

Linnea

Jag är en trogen läsare och älskar din blogg! Det händer inte ofta att jag kommenterar, men nu kände jag mig däremot bara tvungen att påpeka hur imponerad jag blir av din styrka, drivkraft och envishet! Är nästan mållös över hur duktig du är!!

Det verkar som att du/ni har haft alldeles för många motgångar senaste tiden men ändå lyckas du hitta lösningar och få det att funka för dina barn på bästa sätt!

Hoppas allt löser sig och att ni trivs i det nya huset.

S.

Hur långt var det mellan lägenheten och huset undrar jag? :P haha.. flytten är nog ett minne för livet iallafall..

Svar: Som tur var så var det inte SÅ himla långt... men ja, minne för livet helt klart :D haha
Denize

Anonym

Vilken fighter du är! Snyggt jobbat!

Fredde

Tycker du avslutade himla fint med bildtexten.
"Kundvagnsflytten kommer vara ett komiskt minne för livet." kaos, ilska, irritation, tidsbrist, trötthet.. men tänk vad det blir härligt att se tillbaka på det efteråt. Du klarade det här också! :)

anna

Du har inte lagt upp några bilder på Torres på ett tag, har jag helt missat något eller har det bara inte blivit? :)

Svar: Torres bor självklart kvar med oss, bilder kommer om ni vill =)
Denize

Emma

Jag skulle hemskt gärna vilja veta vad för spray du använde. Vad heter den?

Svar: Megar Insecticida doble accion, mot kackerlackor och myror.
Denize

Lotta

Mot kackerlackor, myror och andra äckliga djur kan man torka bänkar i köket med vinäger och spraya en blanding av vatten och pepparmintsolja över golv, bänkar och i stort sett alla ytor där odjuren gömmer sig. Ett giftfritt sätt att bli av med dem är ju alltid bättre, speciellt när man har barn i huset.
Lycka till!

Lotta

Kolla också upp vad det är för spray du har sprayat med. Vissa av de insektssprayer man kan köpa är livsfarliga för katter, eller kan ge dem både nervskador och hjärnskador.

Tina

Hej! Jag måste säga att du lever liiiite oansvarigt med tanke på att du har två små barn som du ansvarar för.Man tar väl aldrig ett boende utan att man har några månaders uppsägningstid. Så snabba förendringar är inte så bra i små barn liv. Gud det blev ju nästan tramatiskt, springa med kundvagn med grejer som en galning . Vad hade du gjort om det inte löst sig och du stod där på gatan. Visst hotell finns men tror inte dom blir så glada om du flyttar in där med hela ditt bohag.

Karro och King :)

Åh typiskt, men skönt att det verkar ha gått bra då ändå :) Hoppas ni kommer trivas på nya stället :D

Carro - trebarns mamman på Gran Canaria!

Haha så himla spanskt mañana mañana.. Gamla hyresvärden tog säkert för givet att du inte skulle hinna ut i tid och den nya verkade ju ha samma stuk haha.. Tur att allt löste sig för er! :)

Linnea

Låter verkligen som typiskt spanjorer! Så skönt att det löste sig i alla fall, ibland kan man ju inte styra över omständigheter. Starkt jobbat av dig att hitta en bra lägenhet på så kort tid! :)

trollboll

Du är så jäkla grym denize :)

Moa

Whaat, sno saker som du gick runt med i en kundvagn???? Låter ju normalt... Minst sagt kaos, men skönt att du blev klar till sist :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress