Dagen började bra med en planerad skattjakt i skogen.  Vi åkte med ut, halkade lite efter då Elian skulle klättra upp för varenda berg och sten han såg.  Sedan fick han syn på några skojiga pölar att hoppa i.  Jag tänkte att vi snabbare skulle komma ikapp då, men ett par sekunder efter att andra kortet togs så låg Elian under ytan.  Bokstavligen.  Vad som såg ut som en vanlig pöl var snarare en pool.  Vattnet nådde enda upp till axlarna och liten bröt ihop av panik.
Då fick vi strunta i skattjakten och tog tacksamt emot bilnycklarna så att han skulle kunna få värma sig.
Jag bar honom tillbaka, följde stigen... men jag insåg efter tio minuter att det var fel stig och att vi hade hamnat lite vilse.  Så det var bara att gå tillbaka och försöka igen på nytt.
Samtidigt som jag bar på en kall och ledsen grabb så svor jag för mig själv i huvudet ..."jag är ingen skogsmulle, jag är ingen skogsmulle"...
Men vi överlevde, hittade rätt och nådde parkeringen där skattletarna redan hade hunnit komma fram, före oss.
 
Elian var bitter.  Han skall aldrig mer "gå i den dumma skogen... nu ska jag åka till Spanien", har han muttrat den senaste timmen.  Men tur för oss så hade vi tvättstugetid i alla fall, så alla blöta, leriga och illaluktande kläder slängdes in i maskinen.  För fy helvete vad den där pölen stank! Uäk.
Nu skall vi avklara det sista tvättandet, sedan skall grabben vilseledas lite mer så han glömmer den kalla incidenten i skogen. 
 
Hur som helst, här flyger dagarna förbi, vi har varit och badat och inte bara i pölar då - men även besökt simhallen, vi har ätit gott, fixat med sådana här roliga papper som dyker upp titt som tätt, umgåtts med folk och jag lovar att bättre uppdatering kommer så småningom, det har bara varit så himla mycket på sistone... både praktiskt men även känslomässigt.  Men efter regn kommer solsken och snart står man ordentligt på benen igen.
 
Här är det sportlov den här veckan, så bruden på bilderna här ovanför fick lite extra tid på sig att fortsätta med de spanska uppgifterna innan svenska skolan väntar.  Nu är det klart för dagen och hon ser fram emot planerna som vi har för dagen.
 
För tillfället spelar båda huliganerna något på datorn.  Elian vill gärna veta bäst och förklarar för storasyrran hur man gör, varav Emilia säger "jag vet hur man gör" om och om igen.  Det är mina kids i ett nötskal, båda skall veta bäst och båda skall jämt ha sista ordet.  Ibland blir det därför krig här hemma.  Men syskonkärlek är ju härligt.
 
Hur som helst, nu skall vi kasta i oss lite lunch innan vi beger oss utåt.
 
I helgen skulle jag bara klippa Elian lite smått, ta bort det värsta som hängde framför ögonen, då jag tycker om hans långa hår ändå.  Men.  Jag klippte lite fel här... och sedan lite fel där.  Så nästa dag fick jag ta till med lite hjälp, så fick han bli ganska kortklippt ändå.  Elian ville inte riktigt se sig i spegeln efteråt, men han börjar vänja sig nu och det växer ju ut ganska snabbt.
 
Jag kom då att tänka på dessa bilder, tagna för flera år sedan, men det är fortfarande samma reaktioner varje gång han skall eller har klippt sig.