31 januari 2014

Stallet

Tillbaka i Sverige

 
Morgonens sysselsättning.  Emilia kände sig som hemma, som inga år hade passerat alls.  Jag och Elian höll oss på lite längre avstånd, men man skall nog vänja sig igen med tiden... eller? Vi får se.

30 januari 2014

Buffalo Wings

Mat & Recept

 
I USA klassas väl detta som något billigt att köpa på olika sportbarer.  För mig är det en beroendeframkallande maträtt som jag njuter av.  Jag vet inte om jag njuter mest av vinägerdoften som sprider sig i lägenheten när dom tillagas eller att sedan få smaka när det är klart.
 
Ni som har hängt med länge vet ju redan hur jag känner och har fått läsa recept flera gånger om.  Men för den som är nyfiken så är det bara ketchup, smält smör, Louisiana hot sauce, vinäger,cayenne, paprika, salt och peppar som krävs för att få de stark-syrliga vingarna att smaka precis som dom ser ut i Amerikanska filmer eller serier.
Sedan sköter dom sig själva i ugnen på ca 220 grader i någon halvtimme.
Till dessa så måste man ju givetvis servera en Blue cheese dressing: creme fraiche, majonnäs, ädelost, citronsaft, persilja, salt och peppar.
Jag är så dålig på recept med mått, då jag ALLTID kör på magkänsla och häller i allt eftersom.  Jag kan inget annat än att prova mig fram.
 
Elian har fått friheten att berätta vad han tycker att jag skall skriva under dessa bilder, så här kommer det;
 
"Jag är Elian, jag är tre år *visar med fingrarna*, jag brukar vara snäll och glad, ibland kan jag skrika, jag tycker om du för mamma är mamma och det tycker jag om.  Jag längtar efter min morfar och mormor... och Emilia är här.  Jag längtar till Torres kan bo här, men jag är lite rädd för den katten.  Henne är tokig.  Jag tycker om min sparkcykel, jag ska ta min sparkcykel och gå till parken i Pannen (Spanien).  Ok bra tack hej då."