30 januari 2014

Buffalo Wings

Mat & Recept

 
I USA klassas väl detta som något billigt att köpa på olika sportbarer.  För mig är det en beroendeframkallande maträtt som jag njuter av.  Jag vet inte om jag njuter mest av vinägerdoften som sprider sig i lägenheten när dom tillagas eller att sedan få smaka när det är klart.
 
Ni som har hängt med länge vet ju redan hur jag känner och har fått läsa recept flera gånger om.  Men för den som är nyfiken så är det bara ketchup, smält smör, Louisiana hot sauce, vinäger,cayenne, paprika, salt och peppar som krävs för att få de stark-syrliga vingarna att smaka precis som dom ser ut i Amerikanska filmer eller serier.
Sedan sköter dom sig själva i ugnen på ca 220 grader i någon halvtimme.
Till dessa så måste man ju givetvis servera en Blue cheese dressing: creme fraiche, majonnäs, ädelost, citronsaft, persilja, salt och peppar.
Jag är så dålig på recept med mått, då jag ALLTID kör på magkänsla och häller i allt eftersom.  Jag kan inget annat än att prova mig fram.
ellie

Det ser riktigt gott ut :)

Denise - mamma till Noah

Men MUMS va gott!

Hanna

Vad är Louisiana hotsauce? Finns det på typ ICA? Har du några ungefärliga mått? Typ 1/3 ketchup och resten delat?
Är ofta imponerad av din kokkonst!

Rosanna

Vilken typ av vinäger? :)

Svar: Det är en smaksak men jag använde vitvinsvinäger =)
Denize

Tina

Mums!

charlotte

Åh! Såna var länge sedan jag åt! Tack för tipset :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress