I helgen skall vi dra fram alla lådor med julpynt som har stått och dammat de senaste åren i källaren.  Det skall bli spännande, för märkligt nog har jag glömt bort helt vad som finns.  SÅ jäkla länge bodde vi ju inte utomlands.  Men minnet är väl inte det bästa kanske.
Sedan skall jag även fixa ihop årets paketkalendrar.  Det har ju blivit lite tokigt nu när Elian varit hemma så himla länge, jag har ju inte hunnit möta upp tomten eller hans nissar för att diskutera det här med paket till kalender, så det skall bli intressant att se hur det löser sig lagom till den första december.
 
Hur som helst så ställde jag upp en stjärna idag, jag behövde lite ljus i mörkret.  Eller så var jag uttråkad.  Eller så ville jag bara se hur den såg ut.  Eller så kunde jag inte vänta helt enkelt.  Elian blev helt till sig, drog fram min gamla telefon och ville ta kort.  Jag vet inte om han är lite bloggskadad tack vare den bloggande mamman?
 
Dagens lille-bus.
 
Då har ytterligare en vecka hemma passerat och helgen knackar på.  Efter att Emilia gick iväg till skolan i morse så tog vi lite sovmorgon och drog oss i sängen länge.  Det behövdes och var så himla mysigt.  Efter det var det fullt ös och Ellepelle hade spring i benen.  Vi har lekt i parken och handlat hem lite påfyllning på sådant som han kan/orkar äta just nu.  Man får köpa det han får ned och just nu struntar jag fullkomligt i vad det är, så länge han får i sig något.
Sedan fick jag ett paket levererat till dörren och Elian såg en möjlighet att pyssla ihop ett garage och bilbana av den stora kartongen som stod tom.  Nu ligger en hel bil-kartong-värld i vardagsrummet och Vilde kryper glatt in i garaget och jagar bilarna som Elian kör ned för olika banor.  Underhållning.
 
Strax lär lillemans energi ta slut igen och då väntar en eftermiddag med film och vila.
Emilia är hos en kompis, inget ovanligt med andra ord.  Hur som helst så önskar jag er alla en trevlig helg!

27 november 2014

Dagens lunch

Mat & Recept

 
Efter några dagar med Omeprazol så har den brännande smärtan i bröstet/halsen lättat lite och idag trotsade jag det hela genom att laga något till lunch som jag faktiskt var sugen på också.  Vi får väl se om jag ångrar mig.
 
Jag gjorde en snabb och enkel biffwok med gröna godsaker i ostronsås.
(Biff, broccoli, haricots verts, vitlök, salt, svartpeppar, curry, ostronsås, soja och en skvätt vatten).