28 oktober 2015

Sjukstuga

Tillbaka i Sverige

Godkväll fina ni.  Tänkte bara göra en supersnabb uppdatering, från mobilen, och berätta att jag lever.  Vi har dock en jättetråkig sjukstuga, lagom till höstlovet och allt.  
Jag återkommer när febern har lagt sig och vi är piggare igen. 
Tack för tålamodet och kram på er!
 
Från instagram idag, förklaringen till bilden med nycklar+leksaksbil finns där (@denize).
Som ni ser så har jag även gått och blivit lite mörkhårigare denna veckan.  Jag var ju duktig där i ett par år, lät håret växa ut och vila och nöjde mig med min naturliga hårfärg - men sedan färgade jag en gång.  Och så en gång till.  Och så igen och igen.  När man väl har börjat så är det svårt att sluta, det blir som ett beroende.  Men nu känner jag mig nöjd och satsar på den här bruna färgen resten av hösten i alla fall.
 
Huuur som helst.  Vilken solig och behaglig fredag vi har haft här.  Min dag blev dock inte så mycket lugnare (som jag trodde igår).  Jag har åkt lite fram och tillbaka, varit lite överallt, fotat och varit på ett spännande möte och inte alls haft någon tid till redigering utan stress.  Men jag tar igen det nästa vecka.
 
För tillfället så är kidsen med kompisar, jag sitter och slösurfar lite och skall strax börja med middagen.  Emilia har önskat plankstek, så hon får som hon vill.
Hoppas att ni alla får en fin fredagskväll och trevlig helg!

22 oktober 2015

Enkla recept

Mat & Recept

 
På fredagar slutar vi alla tidigt, så vi har en ny liten rutin: att vi ägnar eftermiddagen åt att baka något, som kidsen sedan kan ha som helgefterrätt.
Ja ni märker ju vad jag menade med fullt upp i det förra inlägget, om jag skriver om vad vi gjorde för nästan en vecka sedan nu, hehe.
Jag tror att jag har blivit peppad till att baka bara för att jag vet att jag inte är så bra på det.  Jag är lite envis på det sättet, att om något talar för att jag inte klarar av saker och ting... då måste jag klara av det.
Och vet ni? Detta var andra gången som det faktiskt blev bra.  På riktigt bra, inte bara sådär "mmmm mamma, jättegott" och så ligger det två ton bullar och möglar i skafferiet.  MEN det blev liiiite misslyckat på ett sätt.  Smaken var fantastisk och oemotståndlig enligt Emilia.  Men kakorna blev platta och lite krispiga istället för tjocka och luftiga.  Jaja.
 
Recept för den som är intresserad:
100 gram smör
1 dl socker
0,5 dl farin
1 ägg
2 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
100 gram grovhackad choklad
några nävar mini-marshmallows
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och låt svalna.  Blanda i resten av ingredienserna.  Rulla små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, kasta in i ugnen i ca 10-15 minuter.
 
 
I morgon är jag lite sugen på att ta revansch och få dom tjocka och fluffiga, såsom dom skall vara.  Men kanske vore roligt att baka något annat.  Jag gör ju trotsallt detta för barnens skull (för det mesta i alla fall, hähä).
Ni kanske har något tips på roligt recept som alltid går hem? Observera att det måste vara busenkelt.  Ni märker ju på mina bak-recept vad vi är ute efter.  Amatör-deluxe.