Hur vill du att er framtid ska se ut? Bor ni i lägenhet eller hus? Bor ni i Sverige? Husdjur? Fler barn?
Jag kan knappt tänka på hur min morgondag skall se ut, haha. Men tjaa, vi bor i hus/radhus (med skön trädgård) i Sverige några år, skulle vilja uppleva ett annat land igen - dock osäker på när i livet, K lär ha övertalat mig att skaffa hund och nja, några fler barn blir det nog inte. Tre barn, en hund och en katt lär räcka (och häst om Emilia får vara med och bestämma).

 

Om du hade bott i USA, vem hade du röstat på? Hillary eller Trump?
Aldrig Trump i alla fall. Politik diskuterar jag inte vidare här.


Har du något superknep när man ska fota porträtt på ngn?
Allt handlar om ljuset i de flesta sammanhang och allra helst när det gäller porträtt.

 

Hej! Jag undrar vad K tycker om att visa bilder o skriva om lillasyster i sociala medier då han själv inte vill "synas"? Har ni något namn till lillasyster? Tack för en ärlig o humoristisk blogg :-)
Han valde ju att skaffa barn med mig och visste om att jag bloggar och visar upp mina barn på sociala medier, det skulle ju vara helt fel att exkludera ett av barnen. Det enda som har sagts är väl att det kommer finnas gränser för hur mycket hon kommer exponeras och jag tycker att jag har ganska bra sådana gränser. Jag skriver inte om något för privat och visar inte alltför känsliga bilder.
Det enda namnet är för tillfället Elise. Om hon är just en sådan återstår att se.


Berätta gärna mer om K :) ålder? Hur länge har ni varit tillsammans? Hur stort bor ni?
Som jag har nämnt tidigare så vill han ju inte vara med här och det kommer jag alltid respektera. Han är 30 år, vi har känt varann sedan tonåren men tog upp kontakten ordentligt 2014 och blev tillsammans några månader senare. Vi bor i en lgh på 80kvm, en 3a som gjordes om till 4:a. Det känns lite trångt.

 

 

Tänkte fråga, vad var det som fick dig att börja blogga? Och vad får du ut av att blogga, alltså vad driver dig? :)
Jag skapade min allra första blogg för ca tio år sedan och det var för att skriva av mig. Mina första bloggar innehöll långa texter, extremt långa texter! Det var främst för min egen skull som jag skrev, då jag hade lättare för att uttrycka mig i skrift. Sedan utvecklades allt med bloggar och sociala medier, dörrar öppnades och det blev en del av mitt jobb. Superkul! Det som får mig att fortsätta beror dels på responsen man får, möjligheter som skapas och så alla minnen som dokumenteras - som man kan gå tillbaka och titta på. Åh, det finns så mycket!

 

Om du har möjlighet till det så skulle du kunna berätta lite vad som hände med dina barns pappor? Om du har ensam vårdnad osv.
Jag har ensam vårdnad. Det skulle kännas jättekonstigt att gå in på det nu igen, såhär flera år senare. Det mesta finns att läsa om tidigare i bloggen om du tittar i arkivet. Det blev som det blev och jag kan egentligen inte besvara varför - men saker sker väl av en anledning och det är som det är.

 

Kan du visa vad ni har packat inför BB? Vad tycker du känns viktigast att ta med?
Vi har inte packat väskan än, men när det väl sker så tar jag det i ett eget inlägg. Det lär ske inom kort!

 

Har ni köpt vagn än? hur tänkte ni när ni valde märke/modell?
Vi kommer ha nya Britax Go Big, som kommer ut i butik alldeles strax. Så förväntansfull och ser verkligen fram emot att få hem den! Jag hade spanat in flera olika Britax-vagnar och ville ha någon som passar både i stan och i terräng, så det känns som en bra vagn för oss.

 

Jag undrar om lillasyster var planerad? (Jag är egentligen rätt säker på att du har berättat om det men jag kommer inte ihåg så nu tar jag tillfället i akt och frågar :) ).
Vi hade pratat om att utöka familjen och allt som hör till framtiden, men att det skulle gå så snabbt och att det blev just då var oväntat om man säger så. Men SÅ välkommen och efterlängtad helt klart!

 

Vilket är nästa resmål för er som familj? :)
Oklart. K tar ut sin semester i höst i år och då vill vi resa runt lite beroende på hur möjligheterna ser ut och vad vi har för ny familjemedlem att deal:a med. Dock blir det bara inom Sverige då. Jag ser fortfarande fram emot att åka tillbaka till Spanien, träffa alla där och se om allt är sig likt. Men saker kommer emellan, typ kärleken och lillasystrar och sådant... haha!

 

Hur gick det till när du och K flyttade ihop? Hur länge sen var det och vad var barnens spontana reaktion?
Det var inte så längesen egentligen, men jag tycker att vi alldeles nyss kom hem från Spanien så allt är relativt, haha. Det var i alla fall något som planerades långt innan det kunde ske pga hans jobb, så barnen hade god tid på sig att "förbereda sig" och ställa in sig på det. Båda längtade och när det väl skedde så var reaktionerna bara bra, han var här så himla ofta innan ändå. Jag tror att det var mer "komplicerat" för mig och K, som båda var vana vid att bo själva (jag med barnen förstås, men ni förstår) och leva på ett helt annat sätt, med våra egna rutiner. Nu skulle man plötsligt lära sig att kompromissa, hitta en balans och nya rutiner. En stor omställning för mig, som alltid bara har haft mig själv + barnen att tänka på. Åh, skulle kunna skriva en hel novell om det här ämnet inser jag nu, haha!

 
Jag tror att jag har gått och blivit galen, men jag längtar efter vinter när jag ser dessa bilder.  Jag avskyr ju vintern egentligen!? Graviditeten gör konstiga saker med mig...
 

Jag vill veta allt om Emilias ridning! Har hon någon favorithäst? Berätta lite om den isåfall. Och gillar hon dressyr eller hoppning och varför? Vad tänker du om att hon blivit en hästtjej? Skulle du kunna tänka dig att köpa en häst åt henne i framtiden?
Emilia svarar: "Jag har två favoriter, Pelle och Blackie - Pelle är min favorit för att han är jättekelig och han blir alltid glad när man kommer in till honom. Han är rolig att rida, liten och gullig. Blackie: jättekelig, beter sig som en hund - när man kommer in till henne så gnäggar hon och slickar på händerna och gnuggar sitt huvud mot min arm. Och rolig att rida, hon har lärt mig mycket!
Hoppning för att det bara är roligare och att jag vill satsa på fälttävlan."
Jaa, vad tänker jag om att min dotter blev en hästtjej? Inte mycket, mina barn skall alltid ha möjligheten att följa sina drömmar och syssla med sådant som dom har ett brinnande intresse för. Om Emilia är lycklig så är jag lycklig! Och självklart vill jag köpa en häst till henne i framtiden, when the time is right! Jag skulle vilja ge henne hela världen. Men hur som helst så måste hon ha tillräckligt med erfarenhet, kunskap och tid till att ägna sig åt sin häst.

 

Hur stort bor ni nu? När flyttar ni? Har många utav de du umgås med barn?
Se svar längre upp. Vi vet inte när vi flyttar, vi skjöt upp det lite. Första tiden med bebisen skall nog gå bra så som vi bor nu.
Ja, de flesta har barn. Det är några stycken som lever utan barn men dom kommer förmodligen inte skaffa heller.

 

Vad har varit det bästa/sämsta med graviditeten?
Just nu är jag ju så less så jag känner bara blööööö på hela graviditeten, hehe så sämst är väl helt klart alla tråkiga krämpor och dom är ju många. Bästa är att jag ändå kände mig stark och stabil i kroppen relativt länge, känslan av de första mysiga rörelserna och bara vetskapen om att vårt barn ligger där inne och växer. En graviditet är ändå något mäktigt och häftigt att gå igenom, känslan av att älska någon som man aldrig har träffat är rätt obeskrivlig.

 

Hej! Var du aldrig rädd för skaffa barn med K? Tänkte du aldrig "tänk om"
Jo, jag var livrädd. Jag har alltid tänkt att jag var nöjd med mina två barn men OM jag skulle träffa den rätta så skulle ytterligare ett barn vara en liiiiten möjlighet (om han skulle vilja ha). Men det kändes ändå främmande på något sätt. Jag var ju så himla bekväm! Sedan så blev det som det blev och på ett sätt kändes det som en självklarhet, det bästa som kunde hända oss. Men jag har haft mina mörka tankar också, många flashbacks från min tidigare graviditet och väldigt blandade känslor.
Nu vet jag ju inte riktigt vad det är för "tänk om" du syftar på. Att jag skall bli ensam igen? Sådana tankar är inte roliga, men jag undviker dom så gott det går. Jag har bestämt mig för att leva mitt liv med K, han är mitt livs kärlek och så länge han inte ger mig någon anledning till att tvivla på vår relation och vårt liv ihop så tänker jag inte göra det heller.
Det är inte enkelt alla gånger, men man har alltid ett val och det gäller att vårda relationen och aldrig ge upp på det man verkligen vill.

 

 

Jag tycker dina gravidbilder är så gudomligt fina, Hur gör du för att ta så ljusa och bra bilder? Vad har du för kamerainställningar, samt hur är miljön där du fotar? Tacksam för svar! :)
Åh men tack! Jag fotar vid stora fönster + dörr, i motljus med reflexskärmar. Jag försöker att överexponera bilderna lite lätt, ställer in fokus manuellt och klickar med fjärrkontroll. Inställningarna till dessa här ovanför är: F/3.2, ISO 1250, 1/80sek.

Matilda

Intressant att läsa mer om dig och K. Jag är lite i samma sits som du har varit i och är därför nyfiken. Jag är ensam med min son och har varit sen jag var gravid, jag har nu träffat en kille och allt känns väldigt bra. Vi har börjat prata om att flytta ihop men jag tycker det känns skrämmande att ta steget. Har du några tips? Vad fick dig att våga ta steget? Tack för att du delar med dig😊

Svar: Jag återkommer med svar i ett eget inlägg om ämnet :) Kul att det uppskattas!
Denize

Moa

Jag tycker verkligen att du har en bra nivå när det gäller att skriva om barnen men ändå inte lämna ut för mycket :-) Jag tycker nästan att det är obekvämt att läsa både bloggar och Facebook när föräldrar öppet klagar på sina barns beteende (ofta tonåringar). Speciellt när de kommer upp i "var glada ni som har yngre barn"-nivån. Det är en sak att tycka att en ålder är utmanande men där känns det nästan som att de vill lämna bort barnen tillfälligt, hur önskad känner man sig då...

Anonym

Jag åker till Torrevieja om 3 veckor. Tänker så på dig varje gång jag är där. ☺️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress