Lilla hjärtat som firade fjärde advent med att fylla tre månader.  Den efterlängtade milstolpen, åldern då alla påstår att kolikbebisar skall lugna sig och må bättre.  Jag märker små förbättringar med hennes mage hela tiden, men jag tror inte att vi får "lugn och ro" någon gång inom snar framtid.  Elise är en envis och bestämd liten människa som kräver en hel del på sitt eget sätt - och det får vi ta.  Bebistiden flyger förbi, det vet jag innerst inne och det försöker jag påminna mig själv om hela tiden.  Även fast det är skittufft emellanåt så kämpar vi på med all kraft vi har.  Snart står man ju där igen och undrar var fasen månaderna tog vägen och hur ens bebis blev så himla stor, så himla fort.
 
Hon trivs bäst här hemma, det har jag i alla fall förstått.  Det där med att försöka ha ett liv, det får vänta ett tag.  Här hemma kan vi ha något som liknar en rutin.  Och så har hon lärt sig att somna för natten och DET är jag så himla tacksam för.  Någon gång runt 19 så får hon pyjamas och så kör vi igång en nattningsprocess som tar någon timme.  Ibland kan jag amma henne och lägga ned henne i nestet så somnar hon till slut själv och sover hårt flera timmar i sträck (enda gången på dygnet som hon sover på riktigt).  Ibland somnar hon bara i famnen, men sover ändå vidare hårt när man lägger ned henne.  Det är verkligen guldvärt att få lite tid för sig själv på kvällen efter alla de hektiska dagarna.
 
Vad mer då? Jo, tre månader gammal och så skrattar hon nu även med ljud.  Ett fantastiskt gurglande skratt som värmer i hela själen.  Och så har hon hittat sina händeroch tuggar gärna på dom så ofta det går.  Hon blir ganska till sig om storebrorsan kollar på tv och så har hon förälskat sig i "Babblarna" - det skall tydligen börjas i tid?
 
 
Att se bilder på sig själv är också skojigt.  Eller att få syn på sig själv i spegeln... det är intressanta grejer.
 
Ja, vad skall man mer säga? Hon utvecklas hela tiden och man märker nya saker nästan dagligen nu.  Ibland sover hon bättre och ibland sämre.  Vissa dagar fungerar amningen bättre än andra och hon föredrar att äta som mest på nattetid - då funkar det fint.
Hon är en high needs baby som kräver uppmärksamhet konstant.  Hon vill hela tiden ha saker att göra eller titta på och dagarna smälter bara ihop och går i ett.  Hon är en helt fantastisk liten bebis som tar alla med storm och som verkligen får en att känna att man lever, haha.
 
 
-
Det har varit lite fullt upp här hos oss de senaste dagarna.  Det har varit lite sömn, mycket skrik och gnäll, julstök, utflykter, en begravning, sjukstugor, tårar och skratt och ännu mera julstök.  Som skrivet så går dagarna bara i ett och ibland hinner jag knappt stanna upp och höra mina egna tankar - än mindre uppdatera bloggen.  Livet kallas det väl kanske.  Livet med barn, tre stycken i olika åldrar som alla kräver sitt eget.  Och så skall man på något sätt ta hand om sig själv och vårda en relation och sköta ett hem och fortfarande stå på benen och vara människa.  Vi får det att gå ihop, jag och min familj.
Maria

Jag har också en high need baby och tycker det blev markant lättare vid 6 månader även om det innan det blev lättare ju äldre hon blev såklart. Så kämpa på, det blir bättre! ☺️

Carolina

Babblarna3har varit poppis här hemma också sen bebis va "liten". 5 månader nu och hon blir helt paralyserad när hon får titta på babblarna på mobilen. Haha

Birgitta S

Vilken söt liten tjej jag får väl se fram emot barnbarn för att få hålla i en liten igen. Du det där med telefoner håller med min Iphone4 s la ner eller rättare sagt jag kunde inte ladda ned o uppdatera alla appar. Nu har jag en 6+ och vad skönt stor skärm ser allt utan problem filmer osv.. men det var svårt att vänja sig vid en telefon som man inte trycker ned lätt i någon ficka men nu är jag så nöjd.
Hälsningar Birgitta S

Anonym

Vilken söt liten tjej jag får väl se fram emot barnbarn för att få hålla i en liten igen. Du det där med telefoner håller med min Iphone4 s la ner eller rättare sagt jag kunde inte ladda ned o uppdatera alla appar. Nu har jag en 6+ och vad skönt stor skärm ser allt utan problem filmer osv.. men det var svårt att vänja sig vid en telefon som man inte trycker ned lätt i någon ficka men nu är jag så nöjd.
Hälsningar Birgitta S

Anonym

Grattis till Elise :) God Jul och Gott nytt år också.

Hanna

Kul att läsa om hur hon är nu. :-)

Anonym

Vad heter Elise mer än Elise?:)

Svar: Elise Sara Maria (båda släktnamn) och så K's efternamn på det + Östman, massa namn ;)
Denize

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress