Igårkväll var vi så fruktansvärt trötta.  Veckan tog tydligen hårt på oss.  Elian satt och höll på att somna redan vid middagsbordet, han satt och tuggade i sig maten samtidigt som ögonen gick i kors.
När kidsen väl hade gått och lagt sig, så gjorde även jag det strax därefter.  Jag orkade inte se på serier, ögonen orkade inte läsa, jag orkade inte vänta på K.  Jag bara tvärslocknade... och sov närmare 12 timmar.
Det satt fint med en rejäl sovmorgon.
 
Och så visar bilderna hur vår lördagsmorgon såg ut.  Emilia brukar fixa sin helgfrukost själv ibland, genom att steka någon slags "äggkaka".  Jag tycker förstås att hon är sååå duktig när hon fixar sådant själv (nudlar och ägg, det är det hon klarar av att laga själv).  Så jag berömmer och dokumenterar och fotar och är allmänt jobbig.
 
Hur som helst så sitter vi mest och slappar nu, innan det är dags att bege oss mot stallet som vanligt.
Trevlig helg på er, fina ni!
 
Som skrivet tidigare, så försöker jag minska lite på köttet i vårt hushåll.  Jag kommer inte utesluta det helt, det skulle inte funka för någon av oss i dagsläget.  Men man kan ju varva lite.
 
Idag provade jag att göra kikärtsbiffar som panerades med sesamfrön.
Jag mosade kikärtor, blandade i lite hackad gullök, pressad vitlök, chili, citronsaft, majsmjöl, ägg, salt och svartpeppar.  Formade till små "kakor" och täckte dom med sesamfrön.  Sedan var det bara att steka i ett par minuter på varje sida och så var det klart.
Jag hade couscoussallad till, men man hade kunnat skippa det och bara kört grönsallad.  Trodde aldrig att biffarna skulle bli så pass mättande.  Puh!
Men det blev ganska gott faktiskt och jag sitter redan och klurar lite på vad jag skall laga nästa gång.