Jag undrar hur ni bor nu. Har ni flyttat? 
Vi bor i en 3:a, som gjordes om till en 4:a. Vi får ju plats alla fyra, men när den femte kommer så behövs något större - det där radhuset med andra ord.

 

Är Vilde utekatt? 
Japp. Jag började gå ut med honom i koppel, men han hade en egen vilja, öppnade fönster och släppte ut sig själv till slut.

 

Har E & E nån kontakt med sina pappor eller har K blivit som deras pappa? 
Nej det har dom inte. Nja, det vill jag inte påstå - däremot har han blivit en familjemedlem och en manlig förebild. Elian kallar honom för låtsaspappa, det är dock inget som vi har lärt honom - då jag i själva verket inte riktigt gillar ordet (låtsaspappa, plastpappa osv). Men vi förbjuder honom självklart inte. K vill att båda barnen kallar honom för det dom själva vill.

 

Tänker ni ta reda påbebisens kön?
Åh ja, absolut. Vi är jättenyfikna!

 

Men när får vi veta mer om mystiske "K"?
Som jag har nämnt tidigare så vill han förbli mystisk, haha. Jag respekterar alla i min närhet som inte vill vara med på bloggen i form av bilder eller personlig information.

 

Hur gammal är K? 
Tycker dina barn om han?
Han fyller 30 nästa helg! :) Ja absolut! Jag skulle aldrig flytta ihop med någon och skaffa barn om mina barn inte tyckte om honom.

 

Hade du velat ha tätare mellan barnen om det gick att välja?
Nej, faktiskt inte. Jag vet inte om jag hade orkat med den tuffa spädbarnsperioden helt ensam om Emilia hade varit yngre. Och nu den här gången så är jag glad att jag fick uppleva åren som har varit tillsammans med Elian och Emilia och bara fokuserat på dom - innan jag släppte in kärleken i mitt liv och blev gravid igen. Det har varit helt perfekt för mig/oss.

 

Vad är det positiva att ha sex år emellan barnen tycker du?
Det är väl det där att båda fick vara bebisar och småbarn "i fred" med mig, innan ett litet syskon kom in i bilden och tog plats, haha. Även att jag kunde förklara för Emilia att mamma var trött för att lillebror hade varit vaken nittioelva timmar i rad och skrikit, så det var enkelt att sätta på en film och vila lite medan Elian sov.
Sedan har dom väl inte haft så stor "nytta" av varandra om man tänker på lek osv. Men dom har ändå haft ett fint band, hittat på saker ändå och Elian har ju verkligen sett Emilia som sin stora idol.

 

 

Vad säger barnen om att få ett syskon?
Elian är överlycklig och stolt över att få bli storebror och därmed inte vara minst i familjen längre. Emilia håller mest tummarna för att det skall bli en lillasyster, men hon är väldigt frågvis och vill gärna vara med i planering när det gäller kläder och förberedelser till bebis. Jag kommer skriva ett helt inlägg om deras reaktioner och känslor kring detta inom kort.

 

Jag undrar om ni vill bo kvar i Nynäshamn när ni köper radhus?
Och om ni inte råkar möta Elians pappa någon gång när ni är ute?
Ja, för Emilias skull - med ridklubben, skolan och kompisar så har vi bestämt att bo kvar här ett tag.
Nej, det har aldrig hänt hittills vad jag har lagt märke till i alla fall.

 

Hur kände du innan du var gravid alla gångerna? Jag vet inte om jag är gravid men känner mig bakfull, illamående & kräkts några gånger. Mensen är sen 3 dagar. När är tidigast att testa sig? Vill gärna veta lite om dina symtom :) eller tror du mensen spökar för mig?
Jag skrev ett inlägg om mina symtom igår. Vad spännande, köp ett test! Man brukar kunna testa från den dagen man skulle ha fått sin mens (i många fall även tidigare än så). Läs på paketet för att se vad som gäller och lycka till!

 

Hur träffades du och din pojkvän? och vad var din reaktion när du fick veta att du är gravid? :)
Vi träffades genom gemensamma vänner/bekanta redan när jag var i tonåren. Men sen tog det några år innan det sa klick sådär på riktigt, hehe.
Oj! Även fast jag hade mina misstankar och redan visste om det inombords så blev jag jättechockad. Jag stirrade på testet länge, trodde att jag inbillade mig, tog ytterligare ett test nästa morgon (och flera till sen), blev hysterisk av massa olika känslor, berättade för K fort som fasen och sedan tog det några dagar innan jag kände mig normal i huvudet igen, haha det var en speciell upplevelse.

 

Kommer bebis också ha ett namn som börjar på E?
Det vore såklart lite roligt. Det beror på om vi hittar och kommer överens om något namn som börjar på E.

 

Hej! Stort grattis till bebisen. Kommer ni att visa bilder på bebisen i bloggen?
Tack :) Ja med tanke på att jag har bloggat och bloggar om både Emilia och Elian så skulle det kännas jättefel att exkludera ett av mina barn. Jag skriver ju inget som kan vara till barnens nackdel och visar givetvis inte upp några känsliga bilder.

 

 

Nr 1. Hur träffades du och K?
Se svar längre upp.
Nr 2. Hur länge har ni varit tillsammans?
Vi tog upp kontakten rätt intensivt 2014, men blev inte officiellt tillsammans förrän några månader senare. Så inte så jättelänge egentligen, men tillräckligt länge för att veta att framtiden är våran.
Nr 3. Efter hur lång tid introducerade du honom för barnen?
Det tog några bra månader. Jag var noga med att vilja veta att det var seriöst och stabilt innan mina barn skulle "blandas in". Visserligen så visste jag nästan direkt att det var rätt mellan oss, men det var viktigt för mig ändå.
Nr 4. Vad sa Emilia och Elian om att det kom in en man i deras/ert liv? Hur reagerade de?
Det var väldigt nytt för dom såklart. Men båda reagerade bra, jag tycker att det funkade bra redan från start, trots att K inte alls var van vid barn och det kunde bli kaos hemma hos oss, haha.
Nr 5. Brukar Emilia och Elian att fråga efter sina pappor? Om t.ex. Elian frågar efter sin pappa, vad svarar du då?
Ytterst sällan. Egentligen så är det mest kompisarna på förskolan som har frågat och undrat en massa, Elian är nu snabb med att säga att han har en låtsaspappa som heter K.... Precis som Emilia gjorde i samma ålder, när hon var snabb att svara att hon minsann hade morfar!
Gällande båda barnens frågor och funderingar genom åren så har jag alltid svarat på samma sätt och det enda sätt jag vet: så ärligt som möjligt. Jag säger som det är, att jag inte vet, att jag inte längre känner den människan, att alla är olika och lever olika. Men att dom är SÅ älskade, inte bara av mig men av så många nära och kära runtomkring. Jag är även tydlig med att jag skulle kunna försöka kontakta 'pappan' om dom skulle vilja det. Det är det viktigaste för mig, nu när dom blir större, att dom alltid har möjligheten att välja själva.
Nr 6. Har K barn sedan innan?
Icke.

 

Hur känns det att ha 3 barn med 3 olika män? Undrar bara om du reflekterar över det? Vill inte låta taskig såklart :)
Vad jag vet så har jag bara skaffat barn med EN man, dom andra var pojkar. Vill inte låta taskig såklart. Nej men ärligt talat så reflekterar jag knappt över det, då vi bara lever som en familj på heltid, finns inga andra hem eller 'män' med i bilden.

 

Vad jobbar du med?
Jag är frilansfotograf och bildbehandlare. Och så har jag ju bloggen också. Världens roligaste kombination enligt mig.

 

Hur länge ska du vara mammaledig med bebisen?
Vi har inte bestämt hur vi ska göra med föräldraledigheten än, det är ju ett tag kvar. Men jag kommer vilja vara mammaledig med bebis så länge som möjligt och ta ut så få dagar som möjligt till en början. Jag kommer inte ha med mig henne/honom fram tills 4-års åldern som med Elian, men gärna 2-3 år - OM det funkar. Som sagt så har vi ett tag kvar på oss att fundera på hur vi kan dela upp det på bästa sätt.

 

1: Nämn tre favoritlåtar.
Jag är så jäkla dålig då jag hittar bra låtar och spelar dom på repeat tills jag tröttnar. Tre låtar som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat är dock: Summer of '69, Mitt hem blir ditt hem och Beautiful Pain. Dessa av känslomässiga kopplingar.
2: Vad inspireras du av?(Kan vara en person, en årstid, vadsomhelst alltså)
Våren och sommaren. Starka och självsäkra men empatiska människor. God mat, bra musik, havet och motljus. Finns säkert en hel del, men ja!
3: Har du något dröm-resemål - vad & varför isåfall?
Jag vill verkligen åka tillbaka till den staden i Florida där jag växte upp. Lite otippat, kanske? Men jag har alltid sagt att jag skall tillbaka och se hur allt ser ut idag. Det lyckas alltid komma lite saker emellan, typ barnafödande, flytt till annat land och vardag och sånt.
Annars så spelar det inte så stor roll. Ta mig någonstans där stränderna är kritvita och havet är ljusblått. Då är jag inte speciellt svårflörtad.
4: Om du måste välja, vilka är dina två favorit smink-produkter som du absolut inte kan leva uta 
Concealer för att dölja mina överdrivet mörka ringar under och runt ögonen. Mascara för att jag har albinofransar.
5: Hur kom du in på det här med fotograferandet & redigering? Alltid haft intresse & hur länge har du fotat? :)
Fotograferingen kom tidigt, jag minns dock inte exakt när. Att jag ville jobba med det i framtiden insåg jag den dagen jag fick min första systemkamera av en känd fotograf.
Redigeringen kom dock långt efter, för inte alls så längesen. Jag har alltid fotat så att jag skall redigera så lite som möjligt efteråt. Men så kontaktade ett företag mig och ville anlita mig som bildbehandlare. Jag föredrar dock att ha möjligheten att skapa själv.

 

Kan du berätta hur ni berättade för E & E att de skulle få ett syskon och deras reaktioner?
För Emilia berättade jag bara rakt ut, då hon egentligen redan visste och hade misstänkt det.
För Elian så bläddrade vi i hans kalender som han ritar ett kryss på för varje dag som går. När vi kom fram till september så sa jag "Vet du vad? I september blir du storebror!". Han blev jätteglad, dansade runt och sa "Är det sant, är det sant?". Som sagt så skall jag skriva ett mer detaljerat inlägg om detta framöver, då det verkligen var världens sötaste reaktion.

Ina

Åh vad kul med ett frågor-och-svar-inlägg som verkligen kändes personligt men ändå att du fick vara privat. Tack!! Så intressant att få en mer inblick i hur du/ni tänker.

Reagerade dock på att du skrev ut K:s namn när du skrev att Elian är snabb med att flika in till kompisarna att han har en låtsaspappa som heter..... Tänkte bara om du råkade skriva det av vana fast det inte skulle stå, så att du kan gå in och ändra det, eller om han var öppen med att du får skriva ut hans namn bara att du inte gjort det.

Tack igen för en så himla fantastiskt blogg,nu var det väldigt länge sedan jag kommenterade sist men läser alltid :) Och så hjärtligt grattis till graviditeten!

Svar: Tack snälla du!! :)
Denize, 26, Nynäshamn

Amanda

Jag gillar inte heller plast och låtsas... Min mammas man kallar jag för min bonuspappa, pappas fru är helt enkelt "bara" pappas fru. Kallar även mina nästan alla mammas/pappas mans/frus barn för bonussyskon, vissa av dem har nämligen blivit just det. En del förklarar jag bara som barn till ____. Det beror helt på vilken typ av relation vi skapat! Tycker att du gör helt rätt i att låta dem välja själva hur de vill benämna relationen! :)

Tara

Vilka härliga svar!
Det var ju jag som frågade om "mystiske K" o jag beundrar din syn på människors integritet!!

En följdfråga på den då 😏
Du lär ju göra nya bekantskaper, även med vänner osv - frågar du då om de kan tänka sig att vara med i bild/text i bloggen? O hur känns det att göra isf eller blir det naturligt?

Vid närmare eftertanke är det ju du, barnen, katten, natur o mat på bilderna 😋 Vilka är alldeles underbara! Tänker ibland på den där bilden med katterna i Spanien - HELT otrolig!! Kram

Svar: Tack! :) ja precis, nuförtiden skippar jag att ens fråga andra människor då jag är så van vid att dom inte vill vara med. Jag kan emellanåt publicera bilder på jobb, då ber jag helt enkelt om tillstånd (trots att jag äger alla rättigheter). Men det är oftast om det är några bilder som jag är väldigt nöjd med eller om jag vill göra lite reklam för företaget 😊 kram!
Denize, 26, Nynäshamn

Sara mamma till Viggoo harry

Åh, kom inte på några frågor innan men nu har jag en😂 Hur ser en vanlig jobbdagut för dig? Lämnar du barnen först o sen går hem och sitter vid dator och åker du typ buss rundor till de oolikaställena du fotograferar på eller personerna kommer hhem till dig eller hur ser det ut? Är du mest inne på vintern ellerdet är utomhus då också? Hur många timmar tar en fotografering ca? Hade varit skoj att "anlitat" dig men antar du inte åker ner här för en fotografering direkt😉

Sara mamma till Viggoo harry

Åh, kom inte på några frågor innan men nu har jag en😂 Hur ser en vanlig jobbdagut för dig? Lämnar du barnen först o sen går hem och sitter vid dator och åker du typ buss rundor till de oolikaställena du fotograferar på eller personerna kommer hhem till dig eller hur ser det ut? Är du mest inne på vintern ellerdet är utomhus då också? Hur många timmar tar en fotografering ca? Hade varit skoj att "anlitat" dig men antar du inte åker ner här för en fotografering direkt😉

E

Beautiful pain med Crashdïet?

Svar: Nej, Eminem och Sia 🙊
Denize, 26, Nynäshamn

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress