Idag blir den här lilla tjejen på 4,9 kg två månader gammal.  Om dagarna så får hon öva på att ligga på mage.  Hon avskyr det verkligen, men det har blivit ett måste då det konstaterades på BVC att hon har sned nacke (torticollis) och skall få gå till en sjukgymnast.  Men jag gör det jag kan hemma redan nu genom att lägga henne mycket på mage, locka henne till att titta åt det hållet som hon inte gillar och "stretcha" lite.  Lilla skruttan, hon har inte haft en probemfri start här i livet, inte.
Felicia Holmgren

Så fina bilder!

Evanessè {familjeliv, hälsa & humor}

Oj så stor redan :)

Hur är man säker, eller kan fastställa detta med sned nacke? En bekant tror att hennes barn har det, men sitter inte alla små lite snett (eller inte helt rakt i alla fall). Nu har jag inte läst på om det, men tänkte mer på hur ni fastställde det på er tjej, ja om du vill berätta.

Svar: Sköterskan såg det direkt på en rutinkoll på BVC. Inget ovanligt alls om bebisen ofta ligger med huvudet åt ena hållet, vilket Elise gör. Hon ligger oftast med huvudet åt vänster när hon sover.
Denize

Isabella

Var längesedan du hade frågestund, så jag chansar och ställer min fråga här. Men hur är det att ha så stor åldersskillnad mellan barnen? Vilka är för- och nackdelarna?

Fina bilder - som vanligt.

Sofia

Stackarn! Jag råkade läsa en tråd om det i gruppen bärsjalar på fb. Att bära mycket i sjal/bärsele ska vara bra för nacken. En kiropraktor lär också kunna hjälpa. Vår tjej var lite sned i början också. Tittade helst bara åt höger. Men det gick om vid ca 3 mån ålder. Då hade vi burit henne mycket och haft huvudet vänt åt vänster samt haft det mesta intressanta sakerna till vänster också. Hoppas att det blir bra!

Sandra SG

så vackra bilder!

Anonym

Oskar

Sriwanna

Sötisen lär sig säkert med tiden :) dom är starka och envisa dom små liven.

kram!

Martina

Hon är jätte söt.

www.virvelvindens.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress