Nu har jag sagt adjöss till mjölkprodukter ett tag framöver.  Jag vill testa och se om Elise reagerar på något annat sätt, om hon blir mindre skrikig eller om det bara är så att hon är lite luftig i magen eller en extra kinkig bebis helt enkelt.  Man vill göra det man kan i alla fall.
Mjölkprotein finns ju typ i allt (!?).  Nja, men i mycket, så det blir lite klurigt.  Lättast är i alla fall att byta ut mjölken i kaffet till havredryck (var väl ingen höjdare direkt) eller dricka det svart.  Och ikväll skall jag prova att göra sås på imat istället för grädde.  Vi får se hur det smakar.
 
 
Rent spontant, om man går på sin egen magkänsla, så tror jag väl inte att det handlar om allergier.  Jag tycker att det går upp och ned med Elise.  Hon kan vara skrikig som tusan och sova dåligt en period, för att sedan vara mycket lugnare några dygn senare.
Man hör ju såklart på henne när hon har ont, när hon är trött, när hon är hungrig eller när hon bara vill vara nära.  Och precis som någon av er läsare nämnde i en kommentar så kan det handla om övertrötthet.  Har hon sovit dåligt och lyckas bli övertrött så kan hon skrika och skrika och skriiiika tills man tror att man skall bli knäpp.  Och så hinner hon bli hungrig, men är för trött för att äta och skriker lite till och så blir det bara en ond cirkel av det hela.
 
Hur som helst, bara för att jag väl bestämde mig för att skippa mjölkprodukter så tycker jag att hon har varit enklare - både igår och idag, innan jag ens hann utesluta det helt.  Inget panik-skrikande, inget kånkande 24/7 - hon har sovit både i liften och i nestet och relativt bra på natten och i morse började hon till och med dagen med att le med hela ansiktet så fort jag vände mig mot henne och sa hej (annars skriks det så fort hon slår upp sina blå).  Fantastisk känsla!
Igår hade jag bara lite mjölk i kaffet, men från och med idag blir det inget alls.  Jag vill bara se om humöret hennes ändras något.  Men som sagt så kanske det är så att hon är lite krävande bara.  Somliga får "snälla" och enkla bebisar, men de flesta är väl inte speciellt lätta alla gånger? Dom går ju dessutom igenom fyrtioelva olika utvecklingsfaser osvosv.  När jag läser om 5-6 veckors bebisar så är det många som upplever liknande situationer.  MEN som sagt så vill man ändå känna att man har gjort allt man kan.  Främst pga att när hon väl får ont i magen och skriker sådär mycket och länge så går man sönder inombords.  Man känner sig så vidrigt hjälplös.
Jag tänker på vad jag äter, undviker allt gasbildande och nu ryker mjölken i ett par veckor framöver.  Hjälper det så hjälper det, annars är Elise som hon är bara.  Och visst sägs det att allt blir lugnare och stabilare vid 3 månader?
Fanny

Finns väldigt mycket olika bra och goda ersättningsprodukter

Anonym

Googla på "High needs baby" tkr det påminner lite om Elise kanske. Min son var väldigt skrikig och krävande det första halvåret men det har med tiden ebbat ut mer o mer.

Michaela

Ja det där med tre månader tycker jag stämmer så bra! När vår Milia var två månader så var det k a o s här hemma. Skrik från morgon till kväll. Hon hann knappt vakna innan hon drog igång. Det var hemskt! Du verkar lugn och stabil i ditt föräldraskap till ditt tredje barn så jag behöver nog inte säga det men..DET GÅR ÖVER! Man glömmer liksom det ibland när man har en minnänniska som skriker konstant. Men det blir bättre och det glöms bort..fast det är väldigt jobbigt när man är mitt i det.

Kram (från en annan som också tog bort mjölkprodukter..testa det som testas kan ;)

Anonym

Oatly har en produkt som heter ikaffe istället för vanlig mjölk i kaffet :)

Sara

Hej! Jag har redan skrivit en kommentar i ditt tidigare inlägg om Elise magbesvär, så med risk för att upprepa mig ;) så skriver jag lite igen för jag vet hur jobbigt det är!

Min kille är nu 7 månader, men från att han föddes var han en riktig "skrikis". Jag tror som du är inne på, att bebisar är olika! Min lilla hade jätte mycket besvär med magen och skrek som mest från eftermiddag till kväll, men var allmänt missnöjd och kinkig i övrigt också. Vi tyckte så synd om honom då det kändes som att han var ledsen typ all vaken tid. Det enda som hjälpte var att amma (vilket han ville göra JÄMT så jag ammade i princip konstant) och när man bar honom med kolikgreppet.

Vid tre månader vände det-den magiska gränsen man hade hört om!! Det blev inte 100% bra över en natt men det blev allt mindre skrik och ibland en hel kväll utan gråt. Nu är han 7 månader och det där jobbiga känns så himla långt bort! Han är fortfarande en bebis med häftigt temperament och han låter alla veta om han är missnöjd, trött osv,men det är på en helt annan nivå. Som du säger så är alls bebisar olika, jag har en mer krävande och kinkig bebis förstår jag när jag träffar andra men så är det bara!

Jag testade aldrig att utesluta mjölkprodukter för jag var så övertygad att det inte hade med det att göra, och det kändes så extremt krångligt! 'Men lycka till och håll ut, det konmer gå över snart! Även om det känns långt bort just nu så är man plötsligt där.

Sara mamma till viggo och Harry

Kämpa på.. Jag gjorde också så i två veckor, de två vidrigaste veckorna då jag tyckte allt smakade För jävligt utan mjölkprotein.. 🙈 😂 Innbillade mig att de kanske blev liiite bättre, men i efterhand så nej. Han skrek nog lika mycket ändå.. 😁

Anonym

Jag fick en väldigt krävande bebis i mars, påminner väldigt om hur du beskriver Elise. Mycket skrik, vill alltid vara nära, sovit dåligt osv. Provade mjölkfritt när hon var ca 2 månader men tyckte inte att det hjälpte. Dock har vi under tiden som gått märkt att hon kräks mer om jag ätit yoghurt, eller om hon äter mycket mjölkbaserad mat nu när hon äter. Men det jag vill få fram är egentligen att det blir bättre! Jag tyckte det vände åt rätt håll vid 2,5 månad, och efter 6 månader kändes det som att livet återvänt lite 😊. Så det blir bättre, och vissa bebisar är mer krävande än andra!

Stina

Hej!
Jag äter frivilligt mjölkfritt och tycker att alla Oatlys produkter (förutom deras yogurt varning! ;)) är toppen! Testa deras sk creme fraiche, mums!

Evanessè

Ja de är för roliga, det kan ändras från ena dagen till den andra, men hoppas det hjälper!

Jag har fått för mig att min kille får lite ont i magen när jag dricker citronvatten, vet inte om det är så men han har varit lite ledsen de gånger jag haft citron i. Det finns liksom inga studier på det, men jag undviker det nu.

Hanna Karlsson

Hoppas att det hjälper att utesluta mjölken!

E L V I R A

Jag gillar inte heller havredryck i kaffe, soja funkar däremot perfa :)

Och Oatlys produkter är super! Speciellt grädde och creme fraiche ♥ Tycker såser och grytor blir bättre än med vanlig grädde, man får inte samma matkoma efter iaf ;)

Heléna

Jag har fyra enkla barn, ända upp i tonåren har dom varit ljuvliga. Aldrig bråkat med mig, varann, aldrig varit uppkäftiga, aldrig haft trotsåldrar utan bara glada, lugna, har lyssnat. Så får jag Molly.. *pust* hon är så långt ifrån dom andra så det är inte klokt! Där fick jag för mina teorier om fri amning, samsovning och att jag är lugnet själv har nåt med saken att göra, haha.. Gud, jag är helt slut!

Anonym

Som någon annan nämnde, iKaffe är supergod att ha just "i kaffet". Det är t o m så att det är godare än vanlig mjölk. Värt att testa!

Vivi

Prova sojamjölk istället i kaffet. Det blir dessutom väldigt bra om man vispar det som till cappucino.

Sofia

Om hon verkar ha mycket gaser så kan du testa en produkt som heter windi. Det är en engångskateter för att hjälpa barnet att få ut luften. Det lär ska hjälpa. Själv har jag bara använt den ett par gånger då behovet snabbt gick över. Hoppas att det lugnar sig snart!

Malin

Min son fick kolik vid 3 månaders ålder så där fick man.. hade också blivit tillsagd att allt blir bättre då men tyvärr inte för oss. Provade också utan mjölkprotein i 3 veckor men utan resultat. Tänk på att om du utesluter mjölkprotein längre än så ska du ta kalciumtabletter, hör med BVC. Hoppas det går över snart så ni får ta igen er!

Anonym

Mandelmjölk är mitt tips! Funkar att göra sås, pannkakor - you namn it. Annars kör vi kokosmjölk till en del. Visst kan de kännas krångligt I början men förhoppningsvis är det bara en period du behöver ändra kosten. Men tänk på att för att få en rättvis reaktion från din bebis på omställning av kosten så krävs det helt mjölkfritt. Lycka till!

Anonym

Hej Denize..
känner igen dina inlägg så från min sistfödda son ( nu 2 år) jag ammade dock inte utan han fick ersättning. Vi fick ingen hjälp från varken bvc eller läkare förens en dag när Noah va 1 1/2 år och vi va helst slut. Summan av kardemumman är att efter provtagning och ett jäkla massa meck från vår sida visar det sig att Noah inte tåler laktos eller lök. Något som är extremt ovanligt för svenska barn enligt läkaren ( trots att Noah kommer från en klyddig mag familj) nu 2 år senare har vi ett barn som skrattar och ler. Inte skriker sig igenom dagarna. Jag vet hur tufft du har det.

Sofie

Den vanliga havremjölken använder vi i matlagningen + lite redning.
Min 6 åring blev av med stenhård mage och upprepade förstoppningar när vi uteslöt mjölkprodukter 😊👍

Nathalie

Vår första dotter var precis som du beskriver Elise om inte värre...tror hon hade både kolik,magbesvär,mjölkallergi,extremt missnöjd..ja..ingenting var bra i stort sätt.hela hennes vakna tid skreks det eller var extremt missnöjt..Gud så tungt det var.fast jag blev helt knäckt psykiskt.jag orkade inte!absolut ingenting hjälpte!det enda som hjälpte var tiden!ju äldre hon blev desto bättre.nu är hon 2 år och fortf rätt missnöjd och krävande men betyyuudligt lättare!🙏🏼eller jo,att äta mjölkfritt gjorde henne lite mindre skrikig tror jag iaf!värt att prova.nu har jag fått njuta lite av bebis oclså då min lilla tjej är heeelt annorlunda mot storasystrR.så mkt mer nöjd och lätt att ha o göra med?☺️

och som någta andra skrivit, ikaffe är såååå gott i kaffet!tom godare än vanlig mjölk!!däremot har jag hört att man ej skq använda soya-produkter då sammansättningen är väldigt lik mjölkprotein vilket också kan framkalla allergi.lycka till!!!styrkekramsr till dig!

Anonym

Hej! Och ååh vad jag känner igen mig. Har en nu 12 veckorsbebis som nu är helnöjd men som mest var missnöjd mellan 2-6 veckor tills jag slutade med mjölkprotein.

Vissa dagar var bättre, vissa sämre. Ofta började han gny på tidig morgon. Natten till dagen jag slutade med mjölk vaknade min bebis 4 ggr/h mellan 2-5 på morgon...blev tokig. Accepterade väl att det var kolik men ville ändå prova att utesluta mjölk bara för att se... Redan under efter En-två dagar märkte jag lite skillnad, och successivt blev det bättre och bättre i takt med att mjölkproteinet kom ur min kropp (antar jag).

Det som hjälpte för oss var att utesluta mjölk helt. Utöver det miniform (20-25 droppar), semperdroppar och pysventiler.

Testade äta mjölk nu igen och visst, han fick inte lika ont i magen efter amning som tidigare men efter några dagar med mer eller mindre mjölkintag för mig så blev bajseriet svårare och bajset blev helt skummig... så nu fortsätter jag med samma rutiner som förut.

Efter en-två veckor utan mjölk har jag vant mig tänka och äta mjölkfritt. Är ju inte säkert din bebis är känslig mot mjölk, men håller tummarna att det blir bättre snart i vilket fall. Kramar till er

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress