Idag har det sett ut såhär.  Vintern kom även till lilla byhålan, vädret har varvat mellan snöfall och även lite solsken - allt på en och samma dag och en och samma utomhusvistelse.  Vagnen funkar finfint i snön, så det fick jag nu bekräftat och Elian har åkt en massa pulka idag.  Jag hoppas att snön får ligga kvar ett tag.  Det blir lite ljusare och så blir det framförallt roligare för barnen.
 
Hur som helst så har det varit lite tyst här inne i några dagar och den största anledningen är - som ni säkert redan förstår - bebisen.  Vi har haft ett par riktigt tuffa dagar.  Hon har nog slagit rekord i skrik och körde både dag och natt.  Jag var alltså vaken ett par dygn i rad mer eller mindre, bortsett från några korta vilopauser och jag har fasen minnesluckor från gårdagen pga att jag var så trött.  Haha, herregud alltså!
Anledningen till hennes vrålande var troligtvis magknip och enligt BVC kunde det ha berott på en endaste pepparkaka som jag åt häromdagen.  Helt otroligt! Jag kände mig helt knäckt, skyldig och var beredd på att sluta amma bara för att slippa tänka på allt man stoppar i sig.  MEN dom där svåra dygnen kom och gick och idag är det mycket bättre.  I natt sov vi och vaknade var tredje timme och det var så jäkla skönt!
Sköterskan på BVC tyckte att jag kunde prova att äta en liiiten bit pepparkaka om några dagar, bara för att se om hon reagerar.  Men jag kan lova att det inte blir fler pepparkakor för min del i år.  Inte så länge det ammas.
 
Nu ligger hon här nöjd bredvid mig och ler så fort man tittar åt hennes håll.  Hon har sovit en längre stund på dagen, först i vagnen och sedan vidare i liften här hemma.  Och så har hon snackat med sin storebror (innan han fick fullt upp med lek istället), ätit och nu bloggar vi.  Jag hoppas att det här nöjda humöret hänger kvar en stund till.  När hon mår bra så mår mamman bra!
Anonym

Hejsan! Magknip hos så små barn är oftast relaterat till gaser. Dessa i sin tur är relativt sällan orsakade av div allergier (tack o lov). I takt ned att barnet växer på sig så minskar dessa besvär. Hade samma problem med min förstföding. Provade allt från mjölkfritt till magdroppar etc. Kom fram till att det enda som verkligen hjälpte var fis-pipar eller att ta tempen i rumpan. Han fes straxt och blev därefter glad och nöjd. Bara ett litet tips, vet hur jobbigt det kan vara under den här skrik-perioden.

Evanessé

Oj så tufft för dig/er! Stor kram och eloge som tar er igenom det.

De har utvecklingsperioder också, som min här, nu ammas det hela nätter igen och inget verkar duga. De små söta.

Moa

Härliga vinterbilder ❤️❄️❤️

Josefine Svärd

Åååh va mysigt!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress