En hormonprickig liten tjej i ny pyjamas som vi hittade inne på Lindex för någon vecka sedan.  Jag såg den och blev helt nostalgisk då Elian hade en liknande body när han var en plutt.  Tidigt med lussebullar nu kanske, men jag var tvungen.  Lite stor är den fortfarande, men nu börjar vi gå över till storlek 62 i det mesta.  Gah, det går verkligen undan! Huvudet hennes växer också i raketfart känns det som och hon blir bara mer och mer flintis, haha.
 
 
 
Hur som helst så har vi haft några stormiga dagar här på sistone och nu hoppas jag att resten av helgen blir lugn.
Förresten, är det någon som har upplevt att bebis/barn har varit överkänsliga mot havre? När jag bytte ut mjölken mot havredryck osv så har hon nämligen varit ännu värre.  Ena dagen skrek hon mer eller mindre konstant hela dygnet.
Jag upplevde även att hon var extremt kinkig någon dag förra veckan och då hade jag ätit havreflingor.  Jag vet inte, man blir smått knäpp när man går och analyserar allt man äter och försöker utesluta det ena och det andra. 
Nu har jag undvikit även havredrycken och allt och då har hon varit lite gladare igen.  Hon är väl inget proffs på att sova, men hon har inte haft panikont i magen idag så det är ju skönt.  Ja ja, man får avvakta igen då.
Kajsa

Kan va att havre är lite jobbigare för små magar.. Bara va jag gissar på. Inte lätt det där..

Marie Bergman

Men gud så söt! :D

Helene

Håller tummarna för att det blir bättre snart!

Anonym

Åh. Jag höll på precis som du med mitt första barn. Testade att utesluta massa, ge magdroppar, dricka fänkålste osv osv. Sen insåg jag att små bebisar (många!) (förutom kanske de man läser om i bloggar o ser på instagram - tur att du går emot normen o faktiskt skildrar verkligheten!!) ÄR skrikiga. Vill äta ofta, oförklarligt missnöjda emellan och vill helst sitta fast vid sina mammor. Det BLIR bättre om några månader! :)

Therese

Hej! Hade exakt samma "symtom" på vårt första barn när han var bebis. Mycket skrik, ont i magen och hormonprickar. Det hjälpte en del att byta ut de D-dropparna man får på BVC mot en kyld sort som säljs på apotek. Testa googla på det!

Sandra

Min äldsta son (nu 6år) hade spannmålsallergi och reagerade även på havre. Dock fick jag det konstaterat när han var över 1år men märkte det långt innan, minns så väl när han åt nån dessertburk med havre då han gallskrek. Hoppas det löser sig.

Anonym

Har en tvååring i familjen som är allergisk mot havre (men inte gluten), så det kan också vara möjlig allergi även om jag hoppas så inte är fallet för er. Lycka till och hoppas hon får ro snart.

Angelica

Prova på att istället använda sojaprodukter. Min son var allergisk för allt spannmål och mjölkprotein från ca 6 månader tills han var 2 år. Sojaprodukter finns det massor att välja bland och de går även bra I matlagning. Hoppas den onda magen ger sig snart :)

Rebecca

Min tjej skrek också väldigt mycket i början. Uteslöt grejer, det blev lite bättre sen började hon igen efter någon dag. Vissa barn har nog mer känsliga tarmar än andra. Idag är hon ett år och äter ALLT utan problem. Kan fortfarande bli lite gasig å andra sidan slevar hon i sig mat (sväljer mycket luft). I vår region/landsting får alla nyfödda dom kylda D dropparna (Semper?) som någon annan pratar om pga att små bebisar inte får lika mycket magknip av dom. Kan vara värt att testa om du inte gjort det. Hoppas det blir bättre snart, jag vet hur jobbigt det kan vara när bebis inte mår helt bra i magen. Heja dig som är en sådan supermamma

Anonym

Hej
När vår dotter var kring ettårsåldern och vi skulle börja med välling så fick hon diarré av den vanliga havrevällingen. Så vi fick ge henne majsvälling istället.
Kämpa på där hemma och se till att ta hand om DIG SJÄLV... 💕
Du verkar vara en underbar mamma!!!
Stor kram från Hanna på Hammarö

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress