16 november 2016

Stressiga morgnar

Vardagslivet

 
God förmiddag! Jag sitter och sveper en kopp te (det var det där med varma drycker ni vet) och njuter av ett lugn som lär vara i någon minut eller två.  Jag funderar på när den här envisa jäkla förkylningen skall ge med sig, halsont och hosta i en massa, massa dagar (lägligt nog så sätter rethostan ordentlig fart just när jag skall få bebis att somna också), men det går i alla fall framåt - sakta men säkert.
 
Jag har suttit och tänkt på en grej.  Är det fler där ute som JÄMT har stressiga morgnar? Jag blir så jäkla trött på det.  Det spelar ingen roll om vi vaknar tidigare, senare, gör si eller så - vi lyckas alltid stressa iväg, oavsett vad.  Och så har jag upptäckt att om man ber en 6-åring skynda sig, så får man bara motsatt effekt.  Jag vet inte om det bara gäller just min 6-åring eller fler har det så? Men råkar jag använda ordet skynda, eller ber honom att sätta fart på något sätt, då är det som om allt skall ske i slow motion.  Allt.
Det är verkligen skittråkigt att behöva stressa ett barn.  Jag har alltid försökt undvika det och jag vill verkligen kunna promenixa med honom lugnt och fint till skolan, men herregud alltså... man kommer fram dit genomsvettig, flåsig, i allra sista sekund vareeenda dag.
Idag var vi uppe en kvart tidigare än igår.  Frukosten serverades en kvart tidigare än igår.  Tänderna borstades en kvart tidigare än igår.  Men lik förbannat sprang vi upp för mördarbacken till plugget idag igen, haha.
OBS jag skyller inte enbart på 6-åring grejen.  Jag har jättesvårt för att passa tider just nu själv också, allt tar sådan jäkla tid och klassikern att bebis bajsar just när man är på väg ut genom ytterdörren sker rätt ofta.
 
Hur som helst, vet ni vad? Jag har fått dricka upp en hel VARM kopp te OCH hunnit äta ett äpple.  Tjoho vilket lyx! Önskar er alla en finfin dag!
Evanessè {familjeliv, hälsa & humor}

Jag tycker vi är ganska bra på det, men det beror också på en mamma som ska göra allt med gooott om tid till allt, hehe.

Anna F

Hej
Jag har ett barn som är 6 år och kan känna att det blir o öndödigt tjat osv på mornar. Vi har nyligen inför en klocka Som vi rättar oss efter, då ser sonen att nu är stora visaren på sex och lilla vid åtta och då ska vi borsta tänderna.
Detta har funkat bra (i en vecka iaf).
Skulle man behöva tjäna in mer tid kan man ju vara lite listig och ställa klockan så att den går 5 min före. :)
Om ni inte provat detta så kan ni kanske göra det.
Hälsningar Anna

Anonym

Jag känner så väl igen mig i allt du skriver 😂. Lillasyster har hunnit bli 7månader och vi stressar fortfarande iväg till skolan varje morgon! 🙈🙈

Hanna E

Vår sexåring är också ungefär likadan, men när det är hen vi väntar på så brukar jag ta till knepet "tävla". Det går inte att motstå, oavsett om det är klädrace eller att det gäller att komma fram till övergångsstället först.
Då springer sexåringen, men jag går bara liite fortare så kommer vi till skolan eller vart vi nu ska i tid.

camilla

åh vad jag känner igen mig:-). När jag ber dottern att klä på sig så kommer hon alltid på miljoner andra grejer att pyssla med först. Både jag och dottern är rätt sega på morgonen, vill gärna sitta länge vid frukostbordet också:-)

Klara

Samma här. Springer till spårvagnen varje dag oavsett när jag går upp och då jag har jag inte ens några barn.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress