23 april 2017

Status

Vardagslivet

 
Efter några månader i en annan lägenhet pga renovering, så har vi nu flyttat hem igen.  Vi har ju länge varit inne på att flytta till något större - helst ett hus - i flera år nu.  Vi har bara inte hittat det som passar just oss och så har vi valt att skjuta lite på det tills det verkligen krisar osv (för just nu får vi ju plats, bara det att det vore bekvämt med något större) - men efter denna flytten så tittade jag och K på varandra och sa ganska samtidigt att vi inte har lust att flytta igen på väldigt länge, haha.
Trots ett kaos av flyttlådor, otrevliga flyttgubbar, dryg sortering av SÅ mycket prylar, kinkig bebis, sjukdomar och stress så är det givetvis skitskönt att komma hem till en nyrenoverad lägenhet ändå.  Det var på tiden!
 
Just nu är jag bara SÅ himla less på dessa cirkulerade sjukdomar.  Vi har haft något VARENDA vecka i flera månaders tid.  Allt från halsont och bihåleinflammation, till magsjuka och vanliga förkylningar.  I skrivande stund sitter jag med rinnande näsa, muskelvärk och med en bebis som är hostig och alldeles rosslig.  Suck... det får gärna vända nu.
 
Men utöver det så börjar vi sakta men säkert komma i ordning och lilltjejen har i alla fall kommit tillbaka till rutiner efter en del kämpande med det i veckan.  Det märks hur välbehövligt det är för just oss.  Alla barn har ju inte samma behov av rutiner, men med Elise så märker jag att både hon, jag och vi allihopa mår bäst av det.
 
 
Idag skall vi fortsätta sortera och plocka bland grejor här hemma.  Man har fått ta lite i taget, dela upp det och hjälpas åt.  Hoppas att ni alla har haft och har en fortsatt trevlig helg!
 
Mina fina tjejer i morse innan Emilia drog iväg till plugget ❥
 
 
Jag tror att Elise behöver ta igen lite sömn efter vår Gotlandsresa.  Hon sov nämligen bättre än någonsin i natt.  Egentligen skulle hon nog behöva ta igen sömn efter en hel livstid av alldeles för lite av den varan, haha, men man får ta vara på sådana här nätter... för jag kommer aldrig ta det för givet.
Hon vaknade i alla fall bara en endaste gång och fick en flaska, sedan sov hon vidare till efter 6.  Sammanhängande sömn på natten OCH sovmorgon.  Det ni! Och i skrivande stund sover hon igen och har gjort i en timme hittills.  Skruttan, det har blivit på tok för lite sömn den senaste veckan.
 
Hur som helst så väntar jag mest på att hon skall vakna, sedan skall jag försöka övertala henne till att sitta i vagnen lite så vi kan njuta av det fina vårvädret.  Varför, varför, varför avskyr hon den där vagnen så mycket? Hon tycker ju att det är huuuur spännande som helst att bli buren utomhus och få se på världen.  Men att sitta i vagn funkar inte i dagsläget.  Jag fattar inte, hon är ändå sju månader.  Sittvagn skall väl vara skoj? Ja, ja jag skall försöka i alla fall - trots att det troligtvis slutar med att jag blir stressad av skrik, svettig, tar upp henne och bär runt på 9-kilos klumpen.

18 april 2017

Påsklovet

Vardagslivet

 
Nu är vi tillbaka på hemmaplan efter en lång och händelserik vecka på Gotland.  Samtidigt som det känns som om det var hundra år sedan vi åkte så gick det även himla fort! 8 dagar utan mottagning på mobilerna i stugan, en vecka som innehöll allt väder man kan tänka sig: snö, regn, värmande sol, bitande kyla, vind, klar himmel... ja, vi upplevde ALLT.  En massa social tid med min släkt, anpassning efter lillasysterns behov och rutiner som till sist slets isär, utflykter, god mat, bad i badtunna under stjärnklar himmel, bastu, löprundor vid havet, restaurangbesök och allra viktigast: min sons 7-års dag.
Elian hade ju verkligen kört nedräkning och längtat efter sin dag i flera månaders tid, men typiskt nog så blev han dålig och gick miste om det där med skönsång och frukost i sängen då han istället väckte mig strax innan 5 av illamående.  Jag led verkligen med honom, men vi skjöt lite på tårtkalas osv, han fick bestämma hur mycket som orkades med och så firade vi honom lite i taget.
 
Nu skall vi återgå till den vanliga vardagen och jag skall väl ägna veckan åt att skapa rutiner åt Elise igen.  I slutet av veckan flyttar vi även tillbaka till vår vanliga lägenhet efter renovering och fix där - så det skall bli skönt att känna att man får komma hem på riktigt igen.