Igår började jag dagen med tänkandet att jag skulle "skämma bort mig själv" lite.  Min hy är en blandning mellan ungdomsfinnig (stress?), samtidigt som den är snustorr.  Man är blek, samtidigt som man är rödflammig.  Och ja... vintern blandat med sömnbrist gör konstiga saker med ansiktet helt enkelt.  Hur som helst så bestämde jag mig för att smeta ihop en ansiktsmask.  Den masken måste ha gjort sitt allra grundligaste arbete, för den glömdes bort och satt där den satt i flera timmar (haha).  Vid lunch kom jag på att jag kanske borde tvätta bort den (och ta på mig annat än pyjamaströjan).  Vissa dagar går bara i ett...
Jag hann därefter träna och färga utväxterna.  Det gjorde jag dock när pappan hade kommit hem.  Nu börjar Elise bli så stor så att jag kan få saker gjorda genom att hysteriskt stå och sjunga "I ETT HUS I SKOGENS SLUUUUUT..." eller Imse vimse, så hinner hon glömma bort att hon är arg någon minut eller två.  Man kan alltså vilseleda lite grann.  Men att färga håret - det gör jag ändå helst i lugnans ro.
 
Sedan så beställde jag bland annat en ny ögonkräm som kunde levereras hem till dörren samma eftermiddag.  Skönt tänkte jag.  Det lilla paketet kom dock inte förrän sent på kvällen.  Dom ringde och bad om ursäkt och jag beklagade mig över att jag hade småbarn och inte orkade hålla mig vaken mitt i natten.  Vet ni vad mitt i natten är för mig numera? Klockan 22.30.  Hashtag kärring.
 
För exakt ett år sedan så tog jag de allra första magbilderna.  I smyg, med telefonen.  Magen blev ju stor (svullen) tidigt, så det var klurigt att hålla graviditeten hemlig.  Jag köpte oversize tröjor och klädde mig allmänt pösigt, men det var svårt att dölja hemma efter att man hade duschat, när man skulle klä sig osv.  När jag berättade om graviditeten för Emilia så visste hon redan, hon hade listat ut det hela när jag jämt gömde magen, mådde konstigt och hade mig.  Haha, men jag försökte i alla fall!
 
För ett år sedan så var väl Elise ungefär lika liten som en böna inne i magen, idag kallar jag henne för bönan utanför.
 
Samtliga bilder är fotade av Emilia.
 
Idag fick Elise äntligen sin första smakportion.  Och även en klunk vatten efteråt då hon bara kväljdes av gröten, haha.  Ja, det var med andra ord ingen riktig höjdare... men vi får väl se om hon vänjer sig med tiden.  Vi provar en liten sked i morgon igen.
Roligast var nog att titta på skeden, den ville hon gärna ta över.  Eller att få hålla flaskan med vatten själv.  Det blev väl snarare så att hon satt och tuggade på den till slut - men det var viktigt att hon fick hålla i den själv!