Samtliga bilder är fotade av Emilia.
 
Idag fick Elise äntligen sin första smakportion.  Och även en klunk vatten efteråt då hon bara kväljdes av gröten, haha.  Ja, det var med andra ord ingen riktig höjdare... men vi får väl se om hon vänjer sig med tiden.  Vi provar en liten sked i morgon igen.
Roligast var nog att titta på skeden, den ville hon gärna ta över.  Eller att få hålla flaskan med vatten själv.  Det blev väl snarare så att hon satt och tuggade på den till slut - men det var viktigt att hon fick hålla i den själv!
Tara

Vad duktig hon är, Emilia 🙂

O undrar vad de små tänker egentligen, när de får något helt nytt instoppat i munnen, med både annan smak o konsistens 🤔

Jennyjenny.se

Ett litet tips som kan va värt att testa är att spä ut gröten med mer vatten så den ej är så "kletig" och sedan sakta göra den mindre och mindre rinnig. Då har iallafall mina "klökts" mindre. Fick tipset av BVC.

Svar: Tack, ska testa det idag! :)
Denize

Jennyjenny.se

Gröten ska alltså vara mer som ett mellanting mellan välling o gröt typ. Och när jag skrev sakta göra den mer fastare o grötlik så kan det ta några veckor-månader innan de klarar utan att klökas. Men det är bra. De lär sig så att de inte sätter i halsen sen var kräkteflexerna är tror jag ;)

Moa

Haha hon ser ju lite skeptisk ut XD en kompis testade att låta sonen äta själv och hålla i skeden när han var några månader (filmade och sade "såhär går det när mamma får tips på youtube" ungefär), det var väl mer mat på pojken än i magen men han såg nöjd ut åtminstone :p

Annsoh

Jätte fina bilder! så söt:) Hoppas du har en bra dag!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress