30 januari 2017

Dagen hittills

Vardagslivet

 
Dessa två har pratat, lekt och haft sig.  Elise har tyvärr bara lyckats sova sådana där extremt korta stötar idag, men då är det tur att storebrorsan har varit i närheten för att kunna vilseleda tröttheten lite.
 
 
Jag frågade bebis lite snällt om hon kunde ge mig en timme så jag kunde få träna lite.  Jo, men det gick strålande.  I alla fall i en kvart, sedan vaknade hon och blev livrädd för mig.  Det där med hastiga rörelser är inte hennes grej.  Hon verkar inte ha några planer på att vänja sig heller.  Men så länge hon blir buren och verkligen får vara med så är hon glad.  Träning med bebis blir med andra ord alltid spännande!
 
 
Alldeles svettig och rödmosig i ansiktet så knäppte jag fast bebisen i Elians gamla bärsele (vi har en nyare variant också - men den dissar hon direkt) och så gick vi ned i tvättis.  Det tyckte hon förstås var jättekul! (ironi).
Men hon fick helt enkelt stå ut en stund.
 
 
Sedan gick vi upp igen, jag ordnade med lunch och Elise kollade på Babblarna.  Nu har hon precis sovit i tjugo minuter och då passade jag på att hämta kläderna nere i tvättstugan medan storasystern kom hem precis i tid för att vakta bebis.  Perfekt!
 
Måndagsmorgonen började strax innan klockan 6 (sovmorgon jämfört med förra veckan), med en bebis som tjoade bredvid mig.  Älskar att få se hennes léende, det första man ser så fort man tänder lampan.  Oftast är hon ju jättetrött egentligen... och borde sova en timme eller två till egentligen... men det har hon inte förstått än.  Hon bestämmer när det är dags att gå upp - oavsett vad.
I morse hann hon vara vaken tills solen gick upp ungefär, då passade storebrorsan på att fota några glamourösa morgonbilder på oss - sedan slocknade hon och sov en kvart.  Enda tills hon blev väckt av ett jobbigt borrande ljud.  Dom håller nämligen på och renoverar här i huset, så jag sitter mest och väntar på att få nycklar till en annan lägenhet som vi skall bo i under tiden.  LÄNGTAR! Så trött på att söva bebis, som ändå inte kan sova pga oväsen.
 
Men hur som haver, det där löser sig! Hoppas att ni alla har haft en fin helg och får en bra start på nya veckan.
Här hoppas jag på lite friskare tider.  Förra veckan var det kräksjuka och nu är Elian hemma pga att han känner sig hängig och är lite varm.  Men det är väl sådana tider nu.  Tyvärr.

28 januari 2017

Lördag

Vardagslivet

 
Hej i lördagskvällen! Här har det tränats idag (utan bebis), jag och Elian har spelat en del, Emilia har stalljobbat och så har vi varit iväg för att kunna fylla upp godisskålen också.  Poff, så hade ytterligare en dag gått!
Nu skall jag få ordning på någon middag, sedan skall godiset avnjutas till Gladiatorerna på tv.  Förhoppningsvis kan lillasystern somna ikväll (nattningarna har tagit x antal timmar nu på sistone).
 
Jag ville bara kika in lite snabbt för att önska er alla en finfin helg!