26 januari 2017

Elände

Vardagslivet

 
Vad säger den här bilden er? Ser ni också vad jag ser? En eventuell hjälte som kan rädda ens tillvaro? Mja jag skulle gärna vilja det i alla fall.
Magsjuka.
Suck, suck och återigen suck.
 
Elian, min lilla Elian hade klagat på magont och illamående framåt eftermiddagen och kvällen igår.  Jag tänkte mest att han 1. Ville vara ledig från skolan ytterligare en dag eller 2. Att han inte ville äta upp middagen bara.
Jaa jag vet, man är hemsk som inte tror sina barn... MEN barn är duktiga på att köra med en, eller mina barn är i alla fall det.  Så man vet liksom aldrig.
Hur som helst så kräktes han lagom tills att det var läggdags.  En gång och sedan ingenting mer.
Jag vill gärna tro att det var pga något som han hade ätit.  Han åt nämligen något annat än oss andra till både lunch och middag.  Men man vet ju aldrig...
K åkte och köpte klorinflaskor i mängder, det skurades och sanerades hela kvällen igår.  Och så har jag torkat av x antal gånger idag också.
Jag har nog nämnt det tidigare men kräksjuka är verkligen en fobi för min del.  Jag får en sådan obeskrivlig panik bara av tanken.  Antagligen för att jag blir så extreeeemt dålig av sjukan.  Jag kräks konstant, utan avbrott och blir helt däckad.  Jag har svårt att fortsätta vara mamma, fasen - jag har svårt att ens känna mig som en levande människa.  Så jag gör verkligen allt för att undvika det.  Och nu med en liten bebis så blir nojan ännu värre.
Det kan inte saneras en gång för mycket här i hemmet, händer tvättas sönder.  Och själv sväljer jag hela vitpepparkorn så att jag får en fruktansvärd halsbränna.
 
Jag håller tummarna för att det bara var någon elak bacill i maten som han stoppade i sig och att resten av familjen slipper bli sjuka.
Idag mår han i alla fall kalasbra och förstår inte alls varför han skall isoleras i två dygn framöver.  Så himla skönt ändå för hans skull, att det bara blev en gång och så var det bra med det.
 
Nu får det räcka!
Emma

Drick cola i förebyggande syfte, colan har nåt ingrediens som dödar magsjukebakterier :)

Emma

Ja usch för magsjuka. Både jag och min sambo jobbar med människor och han har typ 1 diabetes, så vi är alltid livrädda att få in magsjukan till oss då han kan dö av det. Blir grant när vi får barn och om de får typ 1 diabetes. Då är det verkligen koll 24/7 när de blir magsjuka. Hoppas Elian blir bättre snart och att ni andra slipper bli sjuka.

Anonym

Det går PRECIS lika bra att städa med vatten och såpa.

My ♡ Larsson

Hua hua ja fy fasiken, sånt vill man inte ha :/
Hoppas verkligen att ni slipper det och att det "bara" var nåt i maten och att ni får en skön avslappnad helg! :)

Hanna Karlsson

Fy för magsjuka! Hoppas att ni andra slipper bli sjuka.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress