Idag har vi haft Elise här hos oss i fyra månader.  Det är så lustigt det där, för tiden har gått så himla fort men samtidigt så har vi hunnit med hur mycket som helst och så känns det som om hon alltid har varit här.  Hur var saker och ting innan hon kom ens?
 
Det största framsteget denna månaden har givetvis varit att vi har funnit lösningen på hennes onda mage.  Hon käkar Neocate med god aptit och uppskattar livet.  Förändringen är verkligen total - för alla i den här familjen.
- Utöver det så har hon lärt sig att tycka om vissa leksaker.  Roligast är en prasselbok och en färgglad skallra - dom kan hon sitta och pilla lite med i babysittern om hon är på bra humör.
Men roligast är fortfarande att få bli buren eller sitta med eller stå i någons knä.  Vi har köpt elektriska babygungor, babygym, bumbostol, mattor och filtar, blinkande leksaker och speldosor osvosv - men det allra bästa är fortfarande ögonkontakt och närhet.
- När hon väl roar sig med leksaker så skall dom alltid smakas på, allt som hon kommer åt skall in i munnen och det gäller även hennes egna händer och fingrar.
- Hon skrattar högt för fulla muggar, speciellt de senaste dagarna/veckorna - men det som är superkul ena dagen är inte alls lika roande nästa dag, haha.
- Hon är en riktig dreggel- och kräkbebis, så vi byter sådana där dregglisar/haklappar flera gånger om dagen.
- Hon gillar även att göra "situps", lyfter upp huvudet och spänner hela kroppen om hon ligger på rygg... antagligen för att hålla koll på allt, livrädd för att missa något.
- Hon har börjat sova i egen säng sedan några veckor tillbaka, efter att man har fått henne att somna i famnen förstås.  Men hon somnar om för det mesta av sig själv efter käk på nattetid, eller om man bara stoppar in nappen.  Men det där går lite i perioder...
- Hon älskar ljudet av rinnande vatten och tycker att det är skoj att få bada, vilket hon får göra rätt ofta numera då hon spyr upp så mycket ersättning.
- Hon är galet kittlig och skrattar så fort man killar henne på vissa ställen.  Märkligast är handflatorna, hon börjar asgarva när jag tvättar/torkar hennes händer, hehe.
- Hon håller sig någorlunda till det som börjar likna en rutin till vardags.  Hon orkar i alla fall vara vaken i 2-3 timmar innan hon behöver sova igen (blir två eller tre powernaps per dag) och somnar för natten mellan 19-20 om hon har sovit som hon skall på dagen.  Annars kan hon ha svårare för att komma till ro och då blir det senare.  Sedan kräver hon ett par nattmål, men de varierar tidsmässigt.  Det varierar även när hon vaknar för att göra morgon - men någon gång mellan 5.30 - 7 blir det nuförtiden.
 
Åh, det finns säkert en massa fler detaljer men jag skriver i raketfart då hon är en tickande bomb just nu.  Men som sagt så har hon blivit helt annorlunda sedan jag slutade amma och vi hittade en mjölkfri ersättning som passade.  Det är sällan hon gallskriker numera, som hon gjorde mest hela dagarna bara för någon vecka sedan.  Som jag skrev tidigare så har skriket blivit utbytt mot ett ynkligt mm:ande gnäll.  Om hon inte blir förbannad förstås, hon KAN ju fortfarande skrika... men det sker så pass sällan! Och oftast bara om hon är trött och skall sova, för då måste det gråtas.  Men sådan har hon alltid varit.  Det är som om hon blir helt förkrossad av att känna att hon håller på att somna.  Haha lilla hjärtat!
 
Hur som helst så är det en riktigt rolig ålder.  Hon är hela tiden så MED.  Söker efter ens blick och uppmärksamhet hela dagarna, skrattar och ler åt det mesta, lyssnar och PRATAR hela tiden.. både med oss och sina leksaker.  Hon vill hålla koll på allt och alla och ja, det var ju det där med att hon absolut inte vill missa något.
Jennifer

Jag undrar om bebisar kanske är extra känsliga i handflatorna? Min lilla reagerat också jättestarkt när ja torkar och tvättar händerna! Hon är vanligtvis en nöjd bebis som skrattar och flinar åt det mesta men när jag tvättar händerna på henne bryter hon ihop och gråter krokodiltårar haha... 😂

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress