/ Mat & Recept / Vardagslivet /

Kyckling med cashewnötter

 
Gårkvällens middag och dagens lunch.  Det där med rester är en bra grej!
Förut (jag tänkte skriva förr i tiden, men det lät som om det var tusen år sedan) lagade jag en massa wok, men innan igår var det faktiskt riktigt längesen.  Jag nämnde ju för någon vecka sedan att inspirationen till maten inte har varit på topp.  Inte alls det senaste året faktiskt med tanke på alla omständigheter.  Men anyway! Det är en himla praktisk maträtt som går fort i vardagen och så går det ju att variera på en massa olika sätt.
 
I denna hade jag tunt strimlad kycklingfilé, vitlök, en påse wokgrönsaker, ostronsås, soja, en skvätt sweet chili, salt, svartpeppar, paprikapulver, ingefära, cayenne och liiite curry.
Man wokar bara kyckling och grönsaker i omgångar, kryddar, häller i såserna, tillsätter något glas vatten och låter koka ihop.  Sedan hade jag i cashewnötter och det var nog anledningen till att Elian åt upp maten.
#1 / / Classy:

Mumma vad gott!!!

#2 / / Rebecca:

mums, vad gott!

gott

#4 / / FrökenTV, bloggen om tv och film:

ååå gud vad gott

#5 / / Anonym:

Ååå detta låter verkligen som nåt i min smak :)

#6 / / Helen :

Åh detta låter som något i min smak :)) kram

#7 / / Anonym:

Blev sugen på att göra detta ikväll. Ska det vara curry som i krydda eller sås?

Svar: Krydda, jag hade bara en liten nypa :)
Denize

#8 / / Anonym:

Ska det vara curry som i krydda eller som sås?

#9 / / Blev nyfiken på hur matvanorna såg ut i Spanien?:) frukost middag mm. Kan du inte berätta?:):

Sofia