/ Lillasyster Elise /

När hon äntligen mår bra

 
Alltså älskade lilla flickebarn, vad jag dör för dig! Kolla hakorna som hon jobbar på nu... hon som har gått upp ett kilo sedan vi vägde och mätte sist och hon då låg under kurvan! Ett kilo! Haha, det märks att hon gillar ersättning och det märks att kroppen hennes svarar på det mjölkfria.  Nu är allt som det skall! Nu har hon fått uppleva det där med att vara mätt och även att få vara utvilad efter att ha SOVIT.  Jepp, peppar peppar, men hon sover bara bättre och bättre.  Hoppas att mammahjärnan ställer om sig lite så jag också kan sova snart.  För många av er vet säkerligen hur det är att vara van vid att bli väckt hela nätterna, kroppen ställer in sig på det och OM barnet sover bättre/längre perioder - då vaknar man upp själv för att kolla läget.
Nej men hur som helst så är jag bara så himla glad att Elise mår som hon mår nu.  Efter 3,5 plågsamma månader så lever hon livet!
 
MEN nu efterlyser jag er som har barn som käkar Neocate i Stockholmsområdet.  Vilken läkare har ni? Var/hur köper ni ersättningen smidigast? Skicka gärna ett litet meddelande om ni har några tips.
I helgen blev det lite panik här då vår tidigare läkare hade skrivit ut för lite ersättning.  För det första så finns inte ens Neocate på alla apotek, så vi fick söka och åka runt lite överallt bara för att få tag på en sådan där burk och sedan köpa.  Utan recept kostar den 6-700 kr och den räcker ca 1,5 dygn.  Lyxmat! Idag fick vi lägga in en beställning så vi får en låda hemskickad och så fick vi ett ordentligt recept, men det fick jag nästan tjata till mig.
Läkaren tyckte inte alls att en bebis kunde svara dåligt på Pepticate, då det är ovanligt att barn är SÅ pass känsliga.  Men ja? Elise bajsade blod i över tio dagar, fick ännu mer ont i magen av Pepticaten och när vi matade med Neocate så blev hon en helt annan unge bara på ett dygn! Hon blev gladare, fick ett lugn i blicken, sov längre perioder osvosv... listan kan göras lång.  Det tyder väl ändå på att hon ÄR en av de barnen som är extremt känsliga?
Läkaren tyckte även att jag skulle amma istället, trots att jag redan har slutat (?).  Och att vi borde börja med smakisar trots att hon knappt är fyra månader.  Kan hon inte bara få lite lugn och ro nu och vila magen? Kan hon inte bara få känna på hur det känns att må bra och att livet är rätt trevligt då? Så tycker vi i alla fall.  Sedan kan man börja med smakportioner om några veckor och sedan försöka med mjölk om några månader igen?
 
Hur som helst, återigen; om ni har tips på någon bra läkare...  Hit me! Idag fick jag ytterligare en gång förklara för en doktor skillnaden mellan Pepticate och Neocate, hjälpa med recept (han var på väg att skriva ut något kosttillskott till vuxna) och berätta om annan information kring mjölkproteinallergi som vi själva har sökt fram.  Och även fått info om av er läsare/följare som har egna erfarenheter kring det hela.
Själva kliniken var jättefräsch och läkaren var supertrevlig och allt, men jag undrar bara om det finns någon som är lite mer kunnig och VET allt om mjölkproteinallergi.  Man vill ju kunna ställa frågor osv och veta att läkaren vet vad han pratar om.  Inte att läkaren ställer frågorna till oss.
 
Men men, nu är det i alla fall skönt att vi har fått ett ordentligt recept och att allt flyter på så pass bra som det gör.
#1 / / Louise:

Jag beställde alltid på apotea.se så fick jag det hemskickat till dörren😂

#2 / / Malin:

Tänk att man som patient alltid ska behöva stå på sig och söka information för att veta mer än läkarna. Det är helt otroligt dåligt tycker jag, åtminstone om de ska vara kunniga på just det ämnet. Man förstår ju att en läkare på vårdcentralen inte kan allt, men när man får komma till någon som borde ha koll så tappar man ju helt förtroendet när de inte har koll!

#3 / / Evelina:

Ska ni testa henne för mjölkprotein allergi? Det gjorde dom på vår son när hans mage var sol värst. Då får ni svaret vit på svart och ni behöver inte utsätta henne för någon mjölk i onödan.

Svar: Ja vi tog prover idag men tydligen visar det inte alltid på testet om man är överkänslig, så vi får se.
Denize

#4 / / Victoria :

Har bara varit på alvakliniken på söder, har träffat två olika läkare och fick utskrivet althea till min lilla. Ring och be om tid där?

Svar: Det var där vi var idag 😀
Denize

#5 / / Lena:

Blir så arg! Smakisar? Är läkaren född igår? Nej låt stackaren vara och äntligen som du skriver få lugn och ro och må bra.

#6 / / Moa:

Jätteskönt! Med tanke på vilket jobb det i så fall skulle vara för dig att ställa om kosten för att undvika mjölkprotein känns ju ersättning som bättre än amning nu när du ändå har slutat...

#7 / / Louise:

Jag beställde alltid på apotea.se så fick jag det hemskickat till dörren😂

#8 / / Tara:

Använd ditt tänk ang smakisar, tycker jag. Ingen brådska att börja med det än - bättre att lilla magen får lugn o ro, i första hand 💕

#9 / / Anonym:

https://fridaochmelody.se är en hejare på allergier efter två små med både ägg och mjölk.

#10 / / Sophie:

Men alltså HUR kan ersättning vara så dyrt? Förr i tiden gav man barnen getmjölk istället och så var det klart... hoppas det löser sig

#11 / / Karin:

Men så jobbigt! Att inte läkare och BVC-personal vet bättre kring det här och skillnader på mjölkprotein å känslig mage. Ni har ju faktiskt provat och vet vad som fungerar bäst. Jag tror också på att ge magen lugn å ro, för om det är mjölkproteinet så tar det också nån vecka innan allt är ute ur kroppen helt. Sen kanske hon kan äta mjölk igen om nån månad, så var det för oss. Kanske därför det inte alltid ger utslag på allergitester, för att dom bara är känsliga, inte allergiska...vet inte?
Jag provade då och då med mjölk (ammar så det var jag som fick sluta med mjölken :)) för det är ju lätt att man vill testa när dom mår bra igen. Från början märkte jag mest på hans bajs (förlåt för info) att han blev trög i magen å bajset blev skummigt när jag åt mjölk. Nu (han är 5 mån) så får han inte ont i magen men tycker fortf att han blir trög i magen när han äter/smakar på mjölksaker eller nu när jag äter..men tänker att han kanske måste lära sig bryta ned det också. Nåväl, det är jobbigt men så värt det när dom mår bra. Hoppas ni hittar nån som förstår er. Jag ska testa ta bort mjölken helt igen nu för å se hur han reagerar...man får prova sig fram. kram

#12 / / Esther:

Kolla om du kan få en remiss till Barnsjukhuset Martina. Där finns en bra läkare (Peo Rödöö) som lyssnar på föräldrarna och tar in vilka erfarenheter man haft. Guld värt att slippa förklara och vara den mest pålästa själv.

#13 / / Åsa Martinsson:

Hej Denize! Har ingen egen erfarenhet av mp-allergi men tänkte ändå tipsa om KRY-appen. Det är gratis för barn & lite lättare att slippa gå hemifrån med en liten💜 Jag testade KRY-appen i ett annat ärende & tyckte läkaren var väldigt noggrann & kanske lite mer "serviceminded" än på vanliga vc. Lycka till med allt:)

#14 / / Anonym:

Jag, som precis som Elise, var en extremt känslig bebis (för 20 år sedan) fick alltid mina recept utskrivna av en läkare i Sundbyberg, dr Georgeos Mantzanas. Han har privatklinik. Kan vara en aning läskig i början MEN han skulle aldrig "snåla" med sånt. Kolla upp honom. Går fortfarande dit. Min mjölkproteinallergi gick över och är "bara" laktosintolerant nu. Så det blir förhoppningsvis bättre med tiden! Kram

#15 / / Anonym:

Hopplösa läkare, vår dotter utreddes för mjölkproteinallergi, men hon visade sig ha svåra eksem som senare visade sig vara psoriasis.
En god vän har två barn som båda haft samma problem som Elise och med samma symptom (blodigt bajs bl.a) Båda barnen blev bra av den ersättningen ni ger (andra barnet gick även att amma så länge hon åt helt mjölkproteinfritt) Har inte mkt andra råd än att stå på dig och beställ ersättningen via Apoteket eller apotea på internet ☺

#16 / / Marie:

Vi blev kopplade ngt som hette Barnmottagningen i vår stad. Fick träffa allergiläkare och dietist. Men det var barnläkare på BVC som remitterade oss dit. Sonen mp-allergi gick över när han var 2-2,5 (men nu vid 3 får vi fortfarande vara försiktiga med vissa livsmedel). Enligt vår läkare provocerar man med mjölk bara var 6:e månad.

#17 / / Angelin Frejd:

Men så sööt!! 😍