/ Mat & Recept / Vardagslivet /

Texas Chili in the making

 
"Åh, blir det tacos idag?" hörde jag Elian ropa så fort han klev innanför dörren efter att ha varit ute och lekt med kompisar hela dagen.  Det skulle man kunna tro.  Att det blir tacos alltså, för det luktar så.  Men jag har en gryta på spisen med min Texas Chili som har puttrat hela dagen.
Det var extremt längesen jag lagade det, så det skall bli gott! Extra bra med sådan mat som fixar sig själv dagar som dessa.  Och jag skall vara helt ärlig och säga att inspirationen till middagarna inte direkt har varit på topp de senaste månaderna.  Men det börjar komma tillbaka, sakta men säkert - och så går det i vågor förstås.
Nu blir det dessutom lite "roligare" att laga mat när man inte längre ammar.  Jag slipper undvika typ allt och slipper analysera allt jag har stoppat i mig.  Det jag äter nu kan ju inte längre hänga ihop med lillasysters onda mage!
 
Hur som helst så har vi haft en relativt BRA dag här idag ändå.  Det är fortfarande samma blöjor man byter, men Elise har varit glad och faktiskt sovit en lite längre stund tidigare idag.  Annars har det bara varit korta stötar här och där.  Det är ju lite lagom frustrerande när själva processen att få henne att sova tar längre tid än den stunden hon faktiskt sover.  Det enda man hinner med om dagarna då är att sitta och få bebis att somna.
Men som jag nämnde tidigare så lever man på alla småsaker.  Idag har varit en bra dag.  Nu har vi bara eftermiddagen och kvällen kvar (svåraste perioden på dygnet för henne).  Men förhoppningsvis får man lite lugn tid över till att avnjuta middagen som har spridit sin rökigt kryddiga doft här i hemmet hela dagen!