/ Mat & Recept /

Vad blir det för mat?

 
Så mycket gryta som vi har ätit på sistone, har jag nog aldrig lagat förut.  Det har blivit min nya räddning.  När man ändå är hemma om dagarna så drar man igång den mitt på dagen, medan bebis fortfarande är pigg och glad och kan sysselsätta sig i babysittern en stund.  Det går ju fort att slita fram en massa ingredienser, fräsa på och låta det koka upp.  Sedan sköter det sig själv i flera timmar och senare när bebisens värsta gnällperiod börjar framåt kvällen, då är middagen färdig och redo att serveras till de stora barnen.  Perfecto.  Om barnen är trötta på gryta? Förmodligen... men äsch! Jag försöker i alla fall att variera med olika smaker, haha.
 
I kvällens ihopkok så har jag grytbitar, bacon, schalottenlök, vitlök, champinjoner, morot, timjan, grönpeppar, lagerblad, salt och fond (kan ha haft i någon annan liten krydda i farten också, jag är rätt duktig på att blanda).
Om ett tag - när den börjar bli redo att serveras - så tänkte jag ha i lite ädelost och grädde.  Det kan bli bra!
#1 / / Marie:

Hejsan!
Det ser ut som en otroligt god gryta, och gott med lite större bitar med morötter och inte skurna i slantar.