Jag var ju sen med förra månadens inlägg, så jag körde lite senare denna gången också.  De övre (utomhus)bilderna är dock tagna vid 8-månaders dagen ändå.
 
Sist så skrev jag ju och funderade på om jag skulle kunna uppdatera den här månaden med att hon har lärt sig att ta sig framåt.  Det kan jag dock inte.  Elise har inte ett dugg bråttom med det.  Hon har inte speciellt brådis med något här i livet alls egentligen, haha.
Vi övar på det där med att krypa/åla/vad-som-helst... och hon kan väl pressa upp sig som en säl, snurra runt och backa lite.  Men framåt går det ej.  Inte än i alla fall.
 
Annars så har det varit en tuff månad.  Den omtalade 8-månadersfasen.  Eller "separationsfasen".  Det har varit tufft för oss alla och ännu verkar det inte vara på väg att gå över.  Hon sover dåligt, är missnöjd ofta, kräver ens odelade uppmärksamhet och är allmänt törstig efter närhet, stimulans och aktivering.  Det måste hända något nytt. HELA tiden.
Hon är även blyg för andra människor och kan bli helt förkrossad om någon närmar sig henne, trots att det kan vara vänner/släktingar som man ofta har träffat.  Hon är ledsen i 5-10 minuter, men sedan går det över och så är det bra med det.  Men det är ändå obligatoriskt att panik-gråta och borra in sig hos mamma/pappa först.
 
Samtidigt så är det en otroligt rolig ålder.  Visst kan humöret svänga upp och ned, men när det väl går uppåt så är hon SÅ glad och charmig.
Minspelet är helt fantastiskt och med tanke på att hon ännu inte har fått några tänder så tycker hon om att suga in läpparna (så hon kallas för lilla tanten här).  Hon lipar ofta och gör tokiga miner med tungan.
Hon älskar att leka tittut, är inte snål med skrattattacker, är galet kittlig och ääääälskar djur.  Hon avgudar förstås katten här hemma och glädjeskriker så fort hon ser hundar ute.  På tal om att skrika så är det även något hon ofta gör.  Även om hon är glad, så skriker hon rakt ut.  Bvc säger att hon bara testar rösten, men alltså hon skriker HÖGT.  Haha, vi har funderat på vad vi skall göra.  Vi har testat att ignorera och vi har testat att säga nej, men märker hon att hon får en reaktion så skriker hon ännu mer, ännu högre och ännu längre - och ser därefter jäkligt stolt och nöjd ut.  Så vi försöker att låtsas som ingenting och vilseleda så hon tänker/gör något annat, men vissa gånger är det svårt.  Det ilar verkligen i öronen.
 
Annars så ser det ungefär ut som vanligt.  Hon sover en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen, hon vaknar omänskligt tidigt på morgonen/sen natt, hon får fortfarande en flaska nattetid men annars är det mest mat hela dagarna och det gillar hon.
Jag njuter fortfarande av att ha henne om dagarna, även om vissa dagar är tuffare än andra.  Nu börjar hon i alla fall kännas tillräckligt stor för att kunna vara med andra utan att jag får dåligt samvete eller ont i mammahjärtat.  Jag har själv insett att JAG behöver tid ifrån, även om det handlar om ett par timmar här eller där - och så är det bra för henne också.  Nu känns det mer okej att få hjälp och avlastning och det är skönt.
Marie

Min kompis har också en dotter som gärna gör höga ljud ifrån sig. De har införskaffat hörselkåpor till dom som behöver 😂😂😂

Sanna

Min dotter på 9 månader skriker också rätt ut väääääldigt högt. Och precis som du skriver så ilar det verkligen i öronen. Hahaha vi har också testat allt, men hon blir jätteglad när hon får en reaktion och fortsätter med det så nu ignorerar vi det haha. 😂😂 tänk att de små liven kan skrika så högt.

Jenny

Känner igen så mycket som du skriver! Har en 8månaders son som är så lik i mycket i hur du beskriver henne just nu. Ni är inte ensamma. Följt er sedan man själv var gravid och roligt att följa deras utveckling.

Robin - Pappablogg.com

Men vilken goding! :)

Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Bilden med handen i munnen, jag dör lite. Vilken sötnos<3

EVELINA

Vår pojke är också 8 månader, eller han blir 9 månader inkommande veckan, men den här senaste månaden har varit ovanligt jobbig. Och nu inser jag att jag aldrig hört om 8-månadersfasen, så jag blir så "glad" när jag läser ditt inlägg och inser att det kanske är det som det handlat om, han som annars lekt väldigt mycket själv utan problem och underhållit sig själv har varit väldigt famnsjuk och gråtig den senaste månaden. Han har varit ganska mycket förkyld också så jag har skyllt mycket av det på det, men kanske det också handlat om en 8-månadersfas ...

Otroligt söta bilder! Och tänk inte så mycket på det där med att komma sig framåt, snart kommer hon sig fram hur snabbt som helst! :) Barn är så olika och de kommer igång med olika saker så olika fort och så ska det få vara :)

Lucky

Vilka fina bilder!

Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Alltså, sista bilden! :o
Vilket litet busfrö hon ser ut att vara!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress