/ Vardagslivet /

Lite tid för varandra

 
I helgen hade vi ett bebisfritt dygn här hemma, eller ett dotterfritt dygn rättare sagt då äldst och yngst sov borta.  Det var bara jag och mina killar kvar hemma.  Vi lämnade hemma hos farmor och farfar på lördagskvällen, sedan åkte vi hem och spelade kort med Elian som givetvis njöt av den situatuionen och inte alls ville gå och lägga sig någon gång - men hans kväll avslutades senare med att sitta och snurra på fidget spinners (jag förstår inte grejen) med K en stund.
När han till sist däckade så drack vi lite rosa bubbel, pratade och passade på att bara vara i nuet.  Helt utan krav och bebisgnäll.
 
Allt hade gått bra med Elise och det är en sådan enorm lättnad.  Hon hade sovit bra, lekt och haft roligt men självklart varit envis och ja... Elise helt enkelt.  Men det var skönt för våra föräldrahjärtan att lämna en GLAD bebis, få söta foton skickade till oss under tiden och sedan åka och hämta en gladfis igen.  Den känslan alltså, att få se sin mini-människa skina upp och borra in sig i nacken när man sågs igen.  Gos!
Det är skönt att veta att hon kunde sova bra, kände sig trygg och att möjligheten till att göra om samma sak emellanåt finns nu framöver.
Att få lite kvalitetstid med varandra är superviktigt, det fick vi verkligen bekräftat.  Vi fick ett dygn på oss att faktiskt se och höra varandra.  Något som man verkligen inte kan ta för givet alla gånger i vardagen, tyvärr.
Och att bara lägga lite fokus på ETT barn i taget är också viktigt enligt mig.  Jag fick ju en dag i Sthlm med Emilia för någon helg sedan och nu fick Elian sin tid också.  Det behövs.
Huuur som helst så passade vi på att städa, tvätta och handla dagen efter... sedan hämtades Elise och hon sov faktiskt relativt bra i natt hemma också.  Och bra även nu på dagtid.  Jag räknar därför med att hon skall göra kaos i natt.  Det brukar nämligen bli så efter ett par braiga dygn, haha.  Man känner igen mönstret! Eller så kanske man blir positivt överraskad, man vet aldrig!
 
#1 / / Hanna:

Vad skönt med tid tillsammans. Det behövs verkligen.

#2 / / fasligtsja.blogg.se:

Lite egentid ärotroligt mycket värt. Lite rosa bubbel gör ju inte saken sämre ;-)

#3 / / Josefine:

Vad skönt med tid tillsammans, sånt är viktigt!

#4 / / m:

Åh haha, på första bilden trodde jag verkligen att det var du som höll i Elise innan jag scrollade vidare. Ni är verkligen lika ibland!